Elbette. Hatta daha fazla imkanınız olacak.

Öncelikle Ankara Antlaşması başvurucusu olarak siz, eşiniz veya en az iki yıl birlikte yaşadığınız partneriniz ve henüz 21 yaşına girmemiş çocuklarınız için Ankara Anlaşması Bağımlı Vizesi (ECAA3) başvurusunu yapabileceksiniz. Bu başvuruyu kendi başvurunuzla birlikte yapabileceğiniz gibi, önce kendi vizenizi alıp, sonra ekonomik olarak size bağımlı olan bireyler için başvuru da yapabilirsiniz. Siz İngiltere’de iken eşiniz ve çocuklarınız için Türkiye’den, herhangi bir vize ile geldikleri İngiltere’den ve yasal olarak bulundukları üçüncü bir ülkeden de başvuru yapabilirsiniz.
Basvuru sırasında sizle birlikte eşinizin ve çocuklarınızın başvurusunu yapmak ile siz vizenizi aldıktan sonra onlar için ayrıca başvuru yapmanız arasında teknik olarak bir fark yoktur. Ancak vizenizi aldıktan sonra yaptığınız başvuruda, ilk başta başvurunuzu yaparken sunduğunuz ekonomik rakamlar, ailenizin geri kalanına da bakacağınız düşünüldüğünde yeterli olmayabilir. Örnek olarak kendi başınıza başvuru yaparken bir oda kiralayacağınızı veya bir arkadaşınızın yanında kalacağınızı söylemiş olabilirsiniz. Oysa ailenizle yaşayacağınız evin şartları farklı olmak durumundadır. Aileniz de geleceği için daha büyük bir eve çıkmanız gerekebilir. Bu halde başvuru sırasında sunduğunuz iş planınızın daha önce yaşadığınız küçük evin kirasını gösterdiğini ve iş planınızın bu kira ve digger giderlerinizi karşılayabilecek kazancı gösterdiğini de unutmamak gerekir. Bu sebeple ikinci başvuruyu ayrıca yapıyorsanız İngiltere’de ailenizin giderlerini karşılayabileceğinizi belgelemek durumunda olacaksınız.

İngiltere hükümeti çocukların yaşam şartları konusunda çok hassastır.

Çocuklarınızı İngiltere’ye getirmek istiyorsanız kiralayacağınız veya satın alacağınız evin şartları aile bireylerinin sayısına uygun olmak durumundadır. Başvuru sırasında yalnızca ailenizin maddi durumunu karşılayabiliyor durumda olduğunuz ispat etmeniz değil, yaşadığınız evin çocuklarınızın fiziksel ve ruhsal gelişimleri için uygun olduğunu da ispat etmeniz gerekmektedir. Başvurunuz kabul edilip vizeleri geldikten sonra çocuklarınız devlet okullarında ücretsiz okuyabilecek, tüm sağlık hizmetlerinden ücretsiz yararlanabilecekler. Ayrıntılarla kafanızı karıştırmak istemiyorsanız endişe etmeyin; VatandaşUK sizin için her şeyi düşündü. Başvurmak istiyorum diyorsanız doğru adrestesiniz. Gelin sizin ve çocuklarınızın geleceğini birlilte inşa edelim. İngiltere vatandaşlığına giden yolu birlikte kat edelim.