Sole Representative vizesi olarak da bilinen overseas- temsilci vizesi, Birleşik Krallık’ta bir şube veya bir iştirak kurmak isteyen girişimciler için ideal vize tipidir. Sole Representative Temsilci Vizesi, Birleşik Krallık dışında faaliyet gösteren bir şirketin üst düzey temsilcisine Birleşik Krallık’ta faaliyet göstermek amacıyla oturum ve çalışma izni verir.

Merkezi İngiltere dışında olan bir şirketin İngiltere’de iş kurulumu ve yönetim süreçlerine başlayabilmesi için temsilci vizesi alması gerekmektedir.

Bu başvuru ile firmanın İngiltere’de yapacağı işler için, üst düzey bir yetkili gönderilebilir. Tek temsilci vizesi olarak da bilinmektedir.

Vize, üst düzey temsilcinin şirketi tescil ettirmek, şirket işlerini yürütmek, bürolar açmak ve söz konusu şirketin tek temsilcisi olarak hareket etmek amacıyla şirketi kurmak için İngiltere’ye seyahat etmesine izin olanak saglar.

Vatandas.UK danısmanları olarak, denizaşırı Sole Representative Temsilci Vizesi almak isteyen adaylara rehberlik etmekteyiz Başvuru sürecinin her aşamasında ilk temastan itibaren vizenin alınması ve uzatma işlemleri surecinde yanınızdayız.

İngiltere’ye temsilci göndermek için yapılacak olan açıklamalar/gerekçeler profesyonel olarak planlanmalıdır. Hazırlık aşamasında unutulan bir eksik veya yapılan hata, başvurunun reddine neden olabilir.

Bu durumun yaşanmaması için:

  • Firmanın incelemesi
  • Temsilcinin incelenmesi
  • Hazırlık süreci
  • Dosya işlemleri
  • Ticari faaliyetler
  • Alt ve üst limitler
  • Başvurunun tamamlanması

işlemleri sırasında deneyimli danışman ve hukuk kadromuz ile hizmet veriyoruz. Yapacağınız başvuruların tamamlanması için ortalama süre; şirketin büyüklüğüne, cirosuna, temsilcinin kim olduğuna, şirket ortaklıklarına ve işin tanımına göre değişiklik göstermektedir.


Temsilci Vizesi Başvuru Koşulları

  • Şirketin yıllık minimum 500.000 sterlin cirosunun olması
  • Şirketin en az 1 yıldır faaliyet göstermesi
  • Şirket faaliyetlerinin uluslararası alanda olması
  • Temsilcinin, bulunduğu işte yüksek deneyim sahibi olması
  • Temsilcinin, şirketin ana hissedarı konumunda bulunmaması
  • Temsilcinin dil yeterliliğinin olması
  • Açılacak olan temsilci şirketin Limited statüsünde yer alması