TIER 4 İNGİLTERE ÖĞRENCİ VİZESİ

Birleşik Krallık’ta herhangi bir okul, dil okulu ye da mesleki sertifika programına katılım sağlayacak olan öğrencilerin, bu sebeple ülkeye giriş yapmadan önce İngiltere Tier 4 öğrenci vizesi başvurusunda bulunmaları gerekir. Kısa dönem ve uzun dönem eğitim görecek öğrenciler için 2 farklı vize tipi bulunmaktadır.

tıer 4 ingiltere öğrenci vizesi 2
Her yıl, İngiltere Öğrenci Vizesi ile Türkiye’den İngiltere’ye binlerce öğrenci gitmektedir. Vatandas.uk ekibi olarak, İngiltere’de okumak isteyen öğrencilerimiz için, çözüm ortaklarımız ile birlikte tüm standartlara uygun olarak hareket ediyoruz. Öğrenciler için bölüm araştırması, uygun okulu bulma ve yerleştirme ve vize sürecini titizlikle yönetiyoruz.

Öğrenci vizesi içerisinde yer alan programlar:

  • Dil Okulları
  • Yaz Okulları
  • Hukuk, İş ve Tıp İngilizcesi
  • TOEFL, IELTS Hazırlık
  • Sertifika
  • Lisans, Yüksek Lisans ve Doktora

olarak sıralanabilir.


İngiltere Öğrenci Vizesi Başvuru Süreci

İngiltere Öğrenci vizesine başvuru yapacak olanların; parmak izi ve biyometrik fotoğraf vermek için başvuru merkezine şahsen gitmeleri gerekiyor. Vize randevuları: İstanbul, Ankara, İzmir, Gaziantep ve Bursa’daki merkezlerden verilmektedir. Bunların yanında, Antalya ve Adana’da belirli günlerde hizmet veren başvuru ofisleri de bulunmaktadır.

Öğrenci programlarına katılacaklar için 2 farklı türde vize seçeneği bulunmaktadır. Bunlar:

  • Short Term Study Visa (Kisa Donem Öğrenci Vizesi / Ziyaretçi Öğrenci Vizesi olarak da bilinmektedir.)
  • Tier 4 General Student Visa (Genel Öğrenci Vizesi)

Ziyaretçi Öğrenci Vizesi ( Short Term Student Visa)

Maksimum 6 aylık olan bu vizenin ilk özelliği, başvuranlar için herhangi bir dil yeterliliği aramamasıdır. 16 yaş ve üzeri için uygundur. Bununla birlikte, ziyaretçi öğrenci vizesi ile çalışma izni de verilmemektedir. 6 ay tamamlandığında hala İngiltere’de öğrenci olarak bulunmak isteyenler vize turunu “Tier4 General Student Visa” ya çevirebilir. Kısa dönemli öğrenci vizesi özellikle dil okulu veya kurs / sertifika programına kayıt olmuş öğrenciler tarafından talep edilmektedir.

Ziyaretçi Öğrenci Vizesi İçin Gerekli Belgeler

  • VAF1D başvuru formu
  • İçerisinde doldurulmamış vize sayfaları olan pasaport
  • Varsa eski pasaportlar
  • İki adet biyometrik fotoğraf
  • Geçerli pasaportun 1-4 sayfa arasının fotokopisi
  • Türk Lirası ile doğru vize harcı
  • İngiltere’deki okuldan geçerli kabul mektubu
  • a) Kurs ücreti ve makbuzu
  • b) Konaklama detayları ve tutarı
  • c) Haftalık alınacak eğitim süresi
  • d) Kursun başlangıç ve bitiş tarihleri
  • Maddi durum gösterir belgeler
  • a) Maaş bordroları
  • b) İş sahibi iseniz firmanın belgeleri: Ticaret Odası kaydı, vergi levhası, imza sirküleri, ticaret sicil gazetesi ve ilgili paragrafların İngilizce tercümeleri
  • c) Banka cüzdanları veya banka yazıları. Minimum son 2 aya ait hesap hareketleri
  • d) Ailenin maddi durumunu gösteren belgeler
  • e) Malvarlığı var ise kanıtlayıcı belgeler
  • Türkiye’de öğrenci iseniz: öğrenci kayıt belgesi, eğitim belgeleri
  • 18 yaşından küçükler için velileri tarafından noter teyitli muvafakatname
  • İngilizce bilgisini gösteren belge
  • Sponsordan: davet yazısı ve maddi durum kanıtı ile İngiltere’de konaklama imkanlarını gösteren kanıtlar (banka dökümleri, faturalar vb.)
  • Erkekler için askerlik durumunu açıklayan belge

Ne Zaman Sonuçlanır?

Ziyaretçi öğrenci vizesi, yoğun dönemler dışında 15 iş gününde sonuçlanmaktadır. Bu süre, hızlandırılmış vize hizmeti alındığı taktirde 5 iş gününe kadar düşebilmektedir.


Genel Öğrenci Vizesi (Tier 4 General Student Visa)

İngiltere’de uzun donem eğitim alacak olan öğrencilerin alması gereken vizedir. Başvuru için uluslararası geçerlilik sağlayan bir sınav ile (IELTS, TOEFL gibi…) orta derece (intermediate) İngilizce bilgisini kanıtlamak gerekir. Tier 4 vizesine sahip olan öğrencilere haftada 20 saat çalışma izni verilmektedir. Genellikle lisans, yüksek lisans, doktora programına kayıt olan öğrenciler tarafından tercih edilmektedir. Eğitim suresinin uzaması vb. gibi durumlarda genel öğrenci vizesi başvuru ile uzatılabilmektedir.

Genel Öğrenci Vizesi / Tier 4 İçin Gerekli Belgeler

Ziyaretçi Öğrenci Vizesi başvurusu için gerekli olan belgelere ek olarak:

  1. VAF9 ek başvuru formu
  2. Lisanslı bir sponsor (eğitim kurumu) tarafından yazılan geçerli bir vize mektubu. Vize mektupları: National Qualification Framework (NQF) 3. düzey veya eşdeğeri olan ve Common European Frame referansına göre İngilizce’de A2 düzeyinde veya eşdeğeri olan kurslar için alınabilir.
  3. Maddi durumu gösterir belgeler: Paranın minimum 28 gün hesabınızda bulunması zorunludur. 28 güne ek olarak, başvuru tarihinden sonra ilk 1 ay içinde de hesapta bulunmalıdır.
  4. Vukuatlı nüfus kayıt bilgisi

Ne Zaman Sonuçlanır?

Genel Öğrenci Vizesi için konsolosluk tarafından 15 iş günü süre planlanmaktadır. Başvuru merkezinde İngilizce mülakat yapıldığı için, belli dönemlerde bu süre esneklik gösterebilmektedir. Hızlandırılmış vize hizmeti ile İngiltere Öğrenci Vizesi sonuç süresi 5 iş gününe kadar düşürülebilir.

Vatandaş.uk ekibinde yer alan uzman vize danışmanlarımız ve eğitim uzmanı is ortaklarımız sayesinde, başvuru sürecinizi titizlikle yürütmekteyiz. Konu hakkında detaylı bilgi almak için WhatsApp veya canlı sohbet hattımızdan bize yazabilir, İstanbul ve Londra merkez ofislerimizi arayabilirsiniz.

 

1 Comment

  1. Fatih Deniz dedi ki:

    whatsapp numaranızdan verdiğiniz bilgiler ile bugün çocuğumuz için ingiltere öğrenci vizesini aldık. teşekkür ederiz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

//]]>