İngiltere’de yerleşim vizesine başvurmak için, çiftlerden en az birinin süresiz oturum izni olması ya da İngiliz vatandaşı olması gerekmektedir. Vizeye başvuru yapacak çiftlerin resmi olarak evli olması zorunlu değildir. İngiltere eşcinsel beraberliği tanıyan ülkelerden biri olup çiftlere yasal evlilik hakkı vermektedir.

İngiltere evlilik ve partner vizesi 2

İngiltere’ye yerleşmek adına, ilişkinin yasal kaydını yaparak evlilik ve partner vizelerine başvuru yapılabilir. Eş ve partnerler başarılı bir başvuru sürecinin ardından İngiliz vatandaşlığı veya süresiz oturum iznine sahip olabilirler.

Başvuru kabul edildiğinde, çiftler için ilk etapta 30 aylık (2,5 yıl) İngiltere Yerleşim vizesi verilmektedir. Sonrasında tekrar 30 ay için uzatma vizesine başvuru yapılır. Toplam 60 ay (5 yıl) sonunda İngiltere’de süresiz oturum hakkına sahip olabilirsiniz.

Bu vize ile ülkeye yerleşenler, istedikleri bir işte çalışma hakkına da sahip olmaktadır. Vize başvuru sürecinde, uzmanlarımız tarafından meslek seçimleri ve buna uygun yönlendirmeler standartlara uygun olarak yapılmaktadır.

Evlilik ve partner vizesi ile İngiltere’de 5 yıl doldurulduğunda, sürekli oturum için başvuru hakkı tanınmaktadır. Bu vize çeşitlerinde de başvurular evli ve evli olmayanlar için farklı şekilde gerçekleştirilmektedir.

Evli Çiftler için İngiltere Yerleşim Vizesi

Evli çiftlerden birinin İngiliz vatandaşlığı veya süresiz oturma iznine sahip olduğu durumlarda bu vizeye başvuru yapmaktadır. Başarılı bir vize başvurusu ile vizenin başlangıç tarihinden itibaren İngiltere’de çalışma hakkına sahip olabilirsiniz.

İngiltere Yerleşim / Evlilik Vizesi 30 aylık süre için verilir. 30 ay tamamlanmadan önce çiftler, uzatma başvurusu yaparak 30 aylık yeni bir vize sahibi olabilir. 5. yılın sonunda süresiz oturum hakkı ve 6. yıl sonunda ise İngiliz vatandaşlığı başvuru hakkı kazanılır.

Profesyonel ekibimiz tarafından yapılan yönlendirmeler ile, sürecinden başından itibaren süresiz oturum hakkı ve İngiliz vatandaşlığına giden yolu birlikte kat ediyoruz. Bu sayede, her seferinde açılan yeni dosya masrafları ve ekstra bekleme süresi ciddi oranda azaltılmaktadır.

Evli çiftler için İngiltere yerleşim vizesine İngiltere’den başvuru yapacak olanların, yasal göçmenlik ile ülkede 6 aylık vize dahilinde bulunması gerekmektedir.

Vizeye başvuru yaparken çiftlerde aranan şartlar:

  • Evliliği yasal olarak kanıtlamak
  • İngiltere’deki eşin vize kısıtlaması yaşamadan vatandaşlık veya süresiz oturum hakkının olması
  • Birlikte yaşandığına dair kanıt (Farklı ülkelerde vekalet evliliklerine karşı)
  • Çiftin en az 18 yaşında olması
  • İngiliz devleti yardımlarından ve fonlarından faydalanmadan geçinebilmek
  • İngiltere’deki eşin yıllık kazanç miktarının geçerliliği. Çocuksuz eşler: £18,600 / Bir çocuklu eşler: £22,400 / Artı her çocuk için: £2400
  • Yaşanacak olan evin masraflarının karşılandığının kanıtı
  • İngilizce A1 sınav şartı
  • Varsa daha önceki evliliklerin yasal olarak tamamen sonlandırıldığının kanıtı

Evli Olmayan Çiftler için İngiltere Yerleşim Vizesi

Vize başvurusundan önce İngiltere hükümeti çiftlerin 2 yıl bir arada yaşamış olduğunu kanıtlamasını beklemektedir. Fakat belli durumlarda 2 yıldan daha kısa sürede de beraberliği olan çiftler için ekibimiz tarafından vizeye başvuru yapılmış olup olumlu sonuç alındığı görülmüştür. Son 2 yıl içerisinde herhangi bir durumdan dolayı ayrı kaldıkları sürenin 3 ayı geçmemesi gerekmektedir. Bunun yanı sıra, İngiltere’de bulunan partnerin İngiltere’de süresiz oturum ile yerleşik durumda olması gerekiyor.

Başarılı olan başvuru sonrası 27 ay süre için verilen vize, toplamda 5 yıla kadar uzatılabilmektedir. Çiftin bu süre içerisinde, evli çiftler gibi aynı evde ve devamlı birlikte yaşadığını kanıtlaması gerekmektedir. Bu sürecin sonunda İngiltere’de süresiz oturum izni için uygun başvurular yapılmaktadır.

vli olmayan çiftler için İngiltere yerleşim vizesi başvuru koşulları:

  • Partnerlerin son 2 yıldır birlikte yaşadığını kanıtlaması (isimlerine gelen mektuplar, faturalar vs.)
  • İngiltere’de bulunan partnerin yıllık minimum £18,600 gelir kazanıyor olması
  • En az 18 yaşında olmak
  • A1 İngilizce yeterliliği

İngiltere Evlilik ve Partner Vizesi Maddi Yeterlilik Şartı

Evlilik ve evli olmayan partner başvurularında, İngiltere’deki tarafın minimum £18,600 gelir elde ettiğinin kanıtını göstermesi gerekmektedir. Gelir yeterliliğini göstermek için:

  • Kendi kurduğu iş/şirket
  • Nakit birikim
  • Limited şirket ortaklığı
  • Kira kazancı
  • Başka bir yerde çalışan
  • Ayrılık nafakası veya tazminat
  • Faiz getirisi
  • Emekli geliri
  • Menkul kıymet kazancı

yeterliliklerinden herhangi birini veya birkaçını belirtmelidir.

£18,600 gelirin altında bulunanlar ancak toplam birikim göstererek başvuru yapabilirler. Toplam birikim miktarının ise minimum £62,500 olması gerekmektedir. Bu noktada, firmamız tarafından gelir başvurusu sırasında yapılacak olan inceleme ile ret ihtimali ortadan kaldırılacaktır.


Evli Çift ve Partner Vizeleri İçin Dikkat Edilmesi Gerekenler

Bu vize türünün, İngiltere’ye yapılan başvurular arasında en çok incelemeye tabii tutulan vize olduğunu unutmamak gerek. Bunun için, başvurunun titizlikle incelenmesi, herhangi bir eksiklik bulunmaması için tüm sürecin en baştan planlanması gerekmektedir.

Başvuru sürecinde veya kısa süre sonra evlilik planlayanlar için de ayrıntılı bir plan hazırlanarak süresiz oturum sürecine ekstra katkı sağlanabilmektedir.

Başvurunun reddedilmesi halinde, sürece en baştan başlanacağı için ekstra masraflar ve uzun süreli bekleme ile karşılaşmamak adına tüm dosyaların eksiksiz hazırlanması önemlidir. İngiltere evlilik ve partner vizesi hazırlık sürecinde vereceğimiz profesyonel destek ile ilgili bilgi almak için online sohbet, WhatsApp hattı, İstanbul ve Londra ofis numaralarımız ile iletişime geçebilirsiniz.