İngiltere’de öğrenciyken çalışmanın ve diplomayla birlikte vatandaşlık da almanın bir yolu var

Blog

bus-

Ankara anlaşmasıyla ingiltere vatandaşlığı artık çok kolay.

Türk Öğrenciler

İngiltere Türkiyeli öğrencilerin eğitim için gittikleri hedef ülkelerin başında geliyor. Bu ülkede lisans eğitimi alan vatandaşlarımız, mezun olduklarında İngiltere’de kalıp, iş kurmanın yollarını aramaya başlıyorlar. Oysa zamanında Ankara Anlaşması Vizesine başvurmuş olsalardı, diplomalarını alırken vatandaşlıklarını da alabilirlerdi. Nasıl mı? Elbette doğru adresten danışmanlık adresi alarak.

Öğrenci Vizesini Turist veya Çalışma vizesine Dönüşütürmek

Öncelikle şunu bilmelisiniz. Normalde öğrenci vizesini veya turist vizesini çalışma vizesine dönüştürmek için Türkiye’ye veya resmi oturumunuz olan üçüncü bir ülkeye geçmek zorundasınız. Bu vize türü dönüşüm başvuruları ancak İngiltere dışından yapılabilmektedir. Ancak Ankara Anlaşması Vizesi başvurusunda bu şart aranmamaktadır. İngiltere’ye öğrenci olarak geldikten hemen sonra Ankara Anlaşması başvurusu yapabilir ve derslerinizden arta kalan zamanda para kazanabilirsiniz.
Ancak şunu unutmamalısınız: Ankara Anlaşması Vizesini aldığınız andan itibaren öğrenci vizeniz iptal olacak. Yani Ankara Anlaşması Vizenizin uzatılması için gerekli şartları yerine getirmezseniz, öğrenci vizenizi yeniden almak zorunda kalacaksınız. Fakat eğer vatandas.UK ile çalışıyorsanız böyle bir riskiniz yok demektir. Hiç vakit kaybetmeden Ankara Anlaşması Vizesine başvurabilirsiniz.

Read more

Written by:

Comments (4) 27 Şubat 2017 /

İngiltere’de Yaşam Danışmanlığı Başvuruları

Blog

union-flag

Ankara anlaşmasıyla ingiltere vatandaşlığı artık çok kolay.

Vatandas.UK’ın Verdiği Hizmetler

İngiltere’de yaşadığınız müddetçe başınızın sıkıştığı her zaman yanınızdayız. Müşterilerimizin Ankara Anlaşması Vizesi süresince yapmaları gerekenleri aylık bazda takip ediyoruz. Ev kiralamaktan, dil kursuna, hastane kaydından avukatlık hizmetlerine kadar yardımcı oluyoruz.
Vatandas.UK olarak İngiltere’de geçireceğiniz ilk beş yıl boyunca sağlayacağımız bu desteğin sadece hayatı kolaylaştırıcı bilgiler olmadığının da altını çizelim. Beş yıl önce başladığınız İngiltere vatandaşlığı yolculuğunu başarıyla tamamlamak istiyorsanız, bu beş yıl boyunca adınızın bir evrak sahteciliğine, yüz kızartıcı bir suça ve İngiltere hükümetinin sizi ‘güvenilemez’ ilan etmesine sebep olarak bir olaya karışmaması gerekiyor. Aslında sübjektif bir ifade olan ‘güvenilemez’ ifadesinin altına pek çok şey girebileceğinden, Vatandas.UK sadece hata yapmamanızı değil, aynı zamanda yanlış anlaşılmamanızı da önemsiyor.

Danışman Firmadan Hizmet Almazsak Ne Gibi Sorunlarla Karşılaşabiliriz

Bugüne kadar Vatandas.UK gibi bir danışmanlık firmasının hizmetini almamış kişilerin düştükleri bazı durumların faturasının ağır olduğunu gördük. Söz gelimi ödenmemiş vergi borçları, belgelendirilmemiş ticari faaliyetler, yılda doksan günden fazla İngiltere dışında kalma hatası, adres değişikliklerinin içişleri bakanlığına bildirilmemesi, sürekli olarak alınan trafik cezaları, aşırı kötü finansal kredi notu, çok evlilik, çocuk işçi çalıştırma gibi hatalar Ankara Anlaşması Vizesi sahibi olan bazı kişilerin vatandaşlık alamamalarına sebep olabiliyor.
Böyle hatalara düşmek istemiyorsanız Vatandas.UK ile çalışmalısınız. Unutmayın, düşmemek için göstereceğiniz irade ve yapacağınız masraf, düştükten sonra kalkmak için sarf edeceğiniz emek ve sermayeden çok daha azdır. Vatandas.UK sizin vatandaşlık sigortanızdır.

Read more

Written by:

Comments (0) 26 Şubat 2017 /

İngiltere Vatandaşlığı ve Pasaportu Başvuruları

Blog

ingiltere-fotoğrafları

Ankara anlaşmasıyla ingiltere vatandaşlığı artık çok kolay.

İngiltere Vatandaşlığı ve Pasaportu

İngiltere’de beş yıl boyunca legal olarak çalışmış müşterilerimizin önce vatandaşlık ve sonra da pasaport başvurularını yapıyoruz. Bunun için gerekli olan İngilizce sertifikasını ve İngiltere’de Yaşam imtihanından geçer not almanın yollarını gösteriyoruz.
Ankara Anlaşması kapsamında süresiz oturum izninizi aldıktan bir sene sonra, yani toplamda beş yılı tamamladıktan sonra İngiltere vatandaşlığına başvurabilirsiniz. Oturum uzatma ve süresiz oturum başvurusu sırasında beklediğiniz süreler de bu beş yılın içinde sayılacaktır. Yani İngiltere hükümeti bu süreci uzatma imkanına sahip değil. Ne yazık ki İngiltere vatandaşlığı başvurusu Ankara Anlaşması kapsamında elde edilen bir hak değil. Dolayısıyla da Ankara Anlaşması vizesi sahiplerinin tabi olmadığı bazı şartlar burada geçerli. Öncelikle artık İngilizce dil sertifikanızı almış olmalısınız.
Vatandas.uk olarak dil sertifikanızı ülkedeki ilk yılınız içinde almanızı tavsiye ediyoruz. Eğer güveneceğiniz bir dil kursu arıyorsanız vatandas.uk size yardımcı olmaya hazır, bunu zaten biliyorsunuz.

Birleşik Krallıkta Yaşam Testi

Vatandaşlık başvurusunun ikinci şartı Birleşik Krallıkta Yaşam (Life in the UK) testinden geçer not almak. Bu testten ve İngilizce sertifikası şartından sadece 18 yaş altı ve 65 yaş üstü kişiler muaftır. Bu iki yaş arasındaysanız dil sertifikası ve test sonucu olmadan başvuru yapamazsınız.
Önemli bir konu da bu süreçte ne kadar yurt dışında kalma hakkınız olduğudur. Son 12 ay içinde, yani beşinci yılınızda 90 günden fazla, toplamda da beş yıl içinde 450 günden fazla İngiltere dışında kalmış olanlar vatandaşlık başvurusu yapamazlar.

İngilterede Kriminal Olaylara Dikkat Etmelisiniz.

Bu şartlara ek olarak ülkede geçirdiğiniz beş yıldaki adli sabıkanız, polis kayıtlarınız, mahkeme kararları ve cezalarınız incelenecek ve bunlar hakkınızda verilen kararı etkileyebilecektir. Yani ülkede geçirdiğiniz bu beş yıl boyunca herhangi bir kriminal vakaya karışmamak için azami dikkat göstermelisiniz. Özellikle vergi konusunda hata yapmamanız için pasaportunuzu elinize alana kadar Vatandas.UK’dan ayrılmamanızı, hizmetlerimizden yararlanmaya devam etmenizi tavsiye ediyoruz.

Read more

Written by:

Comments (2) 26 Şubat 2017 /

İngiltere’de Süresiz Oturum Başvuruları

Blog

Ankara anlaşmasıyla ingiltere vatandaşlığı artık çok kolay.

İngiltere’de Süresiz Oturum Alma

Ankara Anlaşması vizesiyle İngiltere’de dört yıl yaşamış olan müşterilerimizin süresiz oturum başvurularını yapıyoruz. Bu vize müşterilerimize istedikleri işte çalışma ve İngiltere’nin sosyal devlet hizmetlerinden yararlanma imkanı sağlıyor; vatandaşlığa giden yolu açıyor.
Ankara Anlaşması kapsamında serbest meslek sahibi, çalışan veya bu ikisinden birinin bağımlısı olarak İngiltere’de toplam dört (4) yıl yaşadıktan sonra süresiz oturum hakkı kazanabilirsiniz. Bu dört yılı tam olarak doldurmadan önce başvurunuzu yapamazsınız. Bu süre şartının dışında, diğer süresiz oturum izni başvurularında aranan şartların hiçbiri Ankara Anlaşması Vizesinden kaynaklanan başvurular için geçerli değildir. Örneğin evlilik sebebiyle yapılan süresiz oturum izni başvurusunda istenen İngilizce sertifikası sizden istenmeyecek.

Süresiz Oturum Alınca İstediğim Mesleği Yapabilecek miyim?

Süresiz oturum iznini aldıktan sonra artık bir daha oturum başvurusu yapmak zorunda kalmayacaksınız. Dahası, bu tarihten itibaren sadece başvurduğunuz serbest meslek dalında çalışma kısıtlamasından da kurtulmuş olacaksınız. Artık istediğiniz yarım ve tam zamanlı işte çalışabilirsiniz. Dahası artık İngiliz vatandaşlarının yararlandığı bütün sosyal yardımlardan da yararlanabilirsiniz.
Kısacası henüz bir İngiltere pasaportunuz yok, ama bir İngiliz vatandaşının ülke içinde yararlandığı bütün imkanlardan siz de yararlanabilirsiniz. O gün geldiğinde Vatandas.UK olarak yanınızda olmak ve dört yıllık maratonun mutlu sonunu birlikte yaşamak istiyoruz. Gelin Vatandas.UK’a mutluluğu paylaşalım.

Read more

Written by:

Comments (0) 26 Şubat 2017 /

Ankara Anlaşması Vizesi Uzatma Başvuruları

Blog

ingiliz vatandaşlığı

İngiltere Vize Uzatma

Bir yıllık Ankara Anlaşması Vizesini almış olan müşterilerimizin üç yıllık uzatma başvurularını yapıyoruz. Bu başvurunun başarıyla sonuçlanması için bir yıl boyunca yapılması ve yapılmaması gerekenler ve derlenecek belgeler konusunda danışmanlık hizmeti veriyoruz.
Ankara Anlaşması Vizesi ile İngiltere’de işinizi kurduktan bir yıl sonra bu defa üç yıllık bir oturum almak için yeniden başvuru yapmalısınız. Bu başvuru Ankara Anlaşması çerçevesinde yapılan ikinci ve son başvurunuz olacak. Bu başvuruyu başarıyla yapmanız, vatandaşlığa giden yoldaki son büyük engel bu olması sebebiyle önemlidir. Üç yıllık oturum başvurusu, ilk başvurunuzdan farklı olarak Ankara Anlaşması Vizesini aldıktan sonraki bir yıl içinde yaptıklarınızı belgelemeniz gereken bir başvurudur. Yani İngiltere dışındaki geçmişinizin değil, İngiltere’deki bir yıllık geçmişinizin tartılacağı bir başvurudan bahsediyoruz.

Vize Uzatma İşlemi İçin Nelere Dikkat Etmek Gerekir

Üç yıllık uzatma vizesini almak eğer bu bir yıl içinde önemli bir hata yapmadıysanız zor olmayacaktır. Hatadan kasıt, evrakta sahtecilik, eksik vergi bildirimi, köklü bir iş planı değişikliği gibi şeyler. Vatandas.UK olarak müşterilerimizi kendi başlarına bırakmamamız da bu sebepten. Yapılmış bir hatayı telafi etmek için sarf edeceğiniz emek ve paranın çok daha azıyla bu hatayı yapmanıza engel olabiliyoruz.
Bunun için doğru bir hukuk bürosuyla, işinin ehli bir muhasebeciyle ve gerekiyorsa mali müşavirle çalışmanızı salık veriyoruz. Bunları siz bulamazsanız, biz bulup aracılık yapıyoruz. Üç yıllık oturum başvurusu için gerekli olacak bütün evrakları bu bir yıl boyunca derlemenizde rehberlik yapıyoruz. Kısacası, balık vermiyoruz, balık tutmasını öğretiyoruz. Gelin Vatandas.UK’a başınız ağrımadan İngiltere vatandaşlığına giden yolu birlikte kat edelim.

Read more

Written by:

Comments (0) 26 Şubat 2017 /

Ankara Anlaşması Bağımlı Vizesi Başvurular

Genel

ingiltere-manzaraları

Bağımlı Vizesi Başvurular

Ankara Anlaşması Vizesini almış olan müşterilerimizin kendilerine bağımlı aile bireylerinin vize başvurularını yapıyoruz. Ankara Anlaşması çerçevesinde eşiniz ve 18 yaşından gün almamış çocuklarınız da İngiltere’de oturum ve çalışma izni hakkı kazanırlar.

Ankara Anlaşması Vizesi Kategorileri

Ankara Anlaşması Vizeleri üç kategoride ele alınırlar. Buna göre:
1. Hali hazırda İngiltere’de çalışma vizesiyle bir işte çalışan Türk vatandaşlarının başvuracağı Ankara Anlaşması Türk Çalışan Vizesi. Buna teknik olarak ECAA1 vizesi denir.
2. İngiltere’de serbest meslek sahibi olmak isteyen Türk vatandaşlarının başvuracağı Ankara Anlaşması Türk İşinsanı Vizesi. Buna teknik olarak ECAA2 vizesi denir.
3. Hali hazırda yukarıdaki iki vize çeşidinden biriyle vize almış olan kişilerin bağımlı aile bireylerinin başvuracakları Ankara Anlaşması Bağımlılar Vizesi. Buna da teknik olarak ECAA3 vizesi denir.
Vatandas.UK olarak bu vize türlerinin tamamında müşterilerimize yardımcı oluyoruz. Dahası bağımlı vizesini aldıktan sonra bu kişilerin ihtiyaç duyacakları konularda da müşterilimize danışmanlık sağlıyor veya doğru danışmanlara yönlendiriyoruz. Söz gelimi okuma çağında çocukları olan müşterilerimizi çocuklarının en hızla İngiltere eğitim sistemine adapte olabilecekleri kaliteli okullara yönlendiriyoruz. Üniversite öncesinde ülkeye gelen müşterilerimizi eğitim danışmanlığı veren güvenilir kurumlarla tanıştırıyoruz. Eşlerin İngilizce eğitimi veya ehliyet kursu gibi ihtiyaçları olması durumunda da aracılık hizmetleri veriyoruz.
Bütün bunları yapabildiğimiz için haklı olarak diyoruz ki, işinizi şansa değil, Vatandas.UK’a bırakın…

Read more

Written by:

Comments (2) 26 Şubat 2017 /

Ankara Antlaşması Vizesi aldım. Yaşlı bir annem var. Benden başka bakacak kimsesi yok. Onu da yanıma alabilir miyim?

Blog

Evet alabilirsiniz. Almalısınız da

Annenizin, veya bakıma muhtaç birinci dereceden akrabalarınızın İngiltere’de başka herhangi bir ülkede alacağından çok daha iyi sağlık hizmetleri alacağından da emin olabilirsiniz.
İngiltere hükümetinin belirlemiş olduğu kimin İngiltere’de yaşayan bir kişinin bağımlısı olabileceği yönündeki kurallar nettir. Bunlar:
• Eşiniz;
• 18 yaşından gün almamış çocuklarınız;
• Yaşları her ne olursa olsun zihinsel veya bedensel özürlülükten, yaşlılıktan veya kronik rahatsızlıklarından dolayı bakıma muhtaç olan ve oturumu olan ülkede bu hizmeti sağlayabilecek başka bir kişinin olmadığını ispat eden anne, baba, büyükanne ve büyükbaba, dayı, amca, teyze ve hala, yani evrensel hukukta ‘birinci derece akraba’ olarak kabul edilen herkes;
• En az iki yıldır birlikte yaşadığınızı ispat edebildiğiniz partneriniz. Bu konuda bağımlı olabilmek için partnerlik ilişkinizin gerek İngiltere hukuku gerekse Türkiye hukuku için meşru bir ilişki olması gerekmektedir. Eşcinsel birliktelikler bir sorun teşkil etmemekle birlikte, çokevlilikten kaynaklanan kayıt dışı evlilikler her iki ülkenin de hukukunda kanun dışı olduğundan dolayı resmi eşinizin yanısıra bir de ikinci eşiniz için bağımlılık başvurusunda bulunamazsınız.

İngiltere’de oturum ve çalışma hakkı edinmiş olun

İster Ankara Antlaşması ile, isterse başka yasal yollarla İngiltere’de oturum ve çalışma hakkı edinmiş olun, sonradan oluşan bağımlılık ilişkilerinden kaynaklanan bağımlı vizesi başvurularınız bir hayli belgelendirme isteyecektir. Söz gelimi İngiltere’de Ankara Antlaşması Vizesi ile yaşarken yapacağınız bir evliliğin ‘naylon nikah veya anlaşmalı evlilik’ olmadığını ispat etmek zorunda kalacaksınız. Veya daha önce size bağımlı olmayan anne ve babanızın veya birinci dereceden akrabanızın, siz İngiltere’de yaşarken rahatsızlanarak veya güçten düşerek size bağımlı hale gelmesi durumunda da başvurunuz iyi bir danışman tarafından hazırlanmalıdır.
Her zaman olduğu gibi bu durumda da Vatandas.uk yanınızda olacak.
Bu kadarı bana yeter. Başvurmak istiyorum diyorsanız doğru adrestesiniz. Gelin İngiltere vatandaşlığına giden yolu birlikte kat edelim. Bizi Sorun

İkna olmak için daha fazla bilgiye ihtiyacınız varsa, okumaya devam edin… Blog

Read more

Written by:

Comments (0) 5 Şubat 2017 /

İngiltere’ye sorunsuz giriş yapmak için nelere dikkat etmeliyim?

Blog

Dikkat edilmesi gerekenler

NOT: Burada yazılan cevap sadece Ankara Antlaşması Vizesini İngiltere dışından almış olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları için geçerlidir. Eğer öğrenci veya turist vizesiyle İngiltere’ye giriş yapacaksanız dikkat etmeniz gereken başka şeyler de olabilir. Bu konuda vize alırken yardım aldığınız kuruluşla görüşmenizi tavsiye ederiz.
Herhangi bir Avrupa Birliği üye ülkesi vatandaşı olmayan kişiler İngiltere’ye girerken İniş Kartı (Landing Card) durumundadırlar. Aslında çok basit bir işlem olan İniş Kartı doldurma işlemi sırasında yapılan gereksiz hatalar yüzünden İngiltere sınır kapılarından geri döndürülen vatandaşlarımız olmaktadır.
İniş Kartında istenilen bilgiler seyahat eden kişinin adı, soyadı, doğum tarihi, doğum yeri, milliyeti ve mesleği gibi sıradan bilgilerdir. Ancak buraya yazdığınız bilgilerin pasaport bilgilerinizle örtüşmemesi veya meslek hanesine yazdığınız ifadenin İngiltere’ye icra edeceğiniz meslekle örtüşmemesi durumunda başınızı gereksiz bir belaya sokmuş olursunuz.
Sözgelimi Ankara Antlaşması Vizenizi finans danışmanı olarak aldınız. Ama Türkiye’de veya yaşadığınız üçüncü ülkede banka yöneticisi olarak çalışıyordunuz. Meslek hanesine ‘banka yöneticisi’ değil, ‘finans danışmanı’ yazmalısınız.
Eskiden iniş kartları İngiltere’ye uçan uçakların içinde dağıtılırdı. Artık bu kartları iniş yaptığınız havaalanında veya kara ve deniz yoluyla gelinen giriş noktalarındaki güvenlik kontrol noktalarında bulabilirsiniz. Bu belgeyi teslim ederken sınır kontrol memurları size ülkede kalacağınız adresi soracaklardır. Bu konuda herhangi bir düzenleme yapmamış olmanız da ülkeye kabul edilmemenize sebep olabilir.
Sınırdan içeriye kabul edildikten sonra da yapmanız gereken şeyler olabilir. Eğer vizenizi aldığınız ülkede Biyometrik İkamet İzni (Biometric Residence Permit) almadıysanız, bunu İngiltere’ye girdikten sonra yapmalısınız.

Vize başvurularını Türkiye’den yapmış olan kişiler

Vize başvurularını Türkiye’den yapmış olan kişiler, Biyometrik İkamet İznini zaten Türkiye’deki İngiltere başkonsolosluğundan almaktadırlar. Başvuruyu İngiltere içinden yapan kişilere de posta yoluyla bir form gelir. Şahıs bu formla bir Posta Ofisine giderek Biyometrik İkamet İzni için gerekli parmak izini verir ve fotoğrafını çektirir. Vizesi onaylandığında da belgesini yine postaneye giderek alır.
Bulunduğunuz ülkede Biyometrik İkamet İzni verilemiyorsa, İngiltere Başkonsolosluğu size İngiltere’ye girdikten sonra on gün içinde bu izni almanız için gerekli belgeyi verir. Bu belgeyle yine bir Posta Ofisine giderek başvurunuzu yapar ve belgenizi alırsınız.
Komplike gibi görünüyor olabilir. Yeni bir vatan ediniyorsunuz. Doğduğunuzda da anne babanız benzer süreçlerle uğraşmışlardı. Yeniden doğduğunuz bu süreçte de Vatandas.uk olarak biz yanınızda olacağız.
Bu kadarı bana yeter. Başvurmak istiyorum diyorsanız doğru adrestesiniz. Gelin İngiltere vatandaşlığına giden yolu birlikte kat edelim. Bizi Sorun

İkna olmak için daha fazla bilgiye ihtiyacınız varsa, okumaya devam edin… Blog

Read more

Written by:

Comments (0) 5 Şubat 2017 /

Ankara Antlaşması Vizesi başvurusunu yaparken iş planını bir profesyonele yazdırmak zorunda mıyım? Kendim yazsam olmaz mı?

Blog

Tabiki böyle bir zorunluluğunuz yok

Ankara Antlaşması Vizesi başvurularının bir hukuk bürosu veya danışman vasıtasıyla yaptırılması zorunlu olmadığı gibi, iş planınızı da bir profesyonele yaptırmak zorunda değilsiniz. Ama yıllar için netleşen bir nokta profesyonel yardımı neredeyse zorunlu kılıyor: zayıf ve tutarsız iş planları başvuru reddinin bir numaralı sebebi. Reddedilmiş bir başvuruya itiraz için harcayacağınız avukat masraflarının onda birine güzel bir iş planı yazdırmanızı tavsiye ederiz.

Yine de ‘ben bu işi biliyorum’ inadındaysanız, hiç değilse şu hataları yapmayın:

1. Asla, ama asla daha önce kullanılmış bir iş planını kullanmayın. Bu sadece vize başvurunuzun reddedilmesine yol açmaz, aynı zamanda sizin İngiliz makamlarınca ‘kötü ahlaklı’ olarak fişlenmenize yol açabilir.
2. İş planınızı yaparken, yapamayacağınız, bilgi birikiminiz veya tecrübeniz olmayan bir işi kuracağınızı taahhüt etmeyin. Reddedilen başvuruların çoğunda iş planı ile başvuruyu yapan kişinin kabiliyetleri ve maddi imkanları arasındaki tutarsızlık red sebebi olmaktadır.
3. Herhangi bir market araştırması içermeyen, potansiyel rakipleriniz ve müşterileriniz hakkında bir değerlendirme içermeyen bir iş planıyla başvuru yapmaya kalkışmayın.
4. Bir profesyonelden yardım almasanız bile İngiltere’deki gelir vergisi oranlarını, çalışan vergilerini, ev ve ofis kira rakamlarını, zorunlu sigortaları, araç ve trafik vergilerini, ulaşım giderlerini iyi araştırın ve bu konuda olsun yardım alın. Ya da Ankara Antlaşması Vizesine başvurmaktan vazgeçin.
5. İngiltere’de yapılması için özel izin, sertifika veya denklik isteyen iş kollarında başvuruda bulunmayın. Sözgelimi doktor, mali müşavir, avukat ve özel güvenlik uzmanlığı gibi meslekler özel izin ve sertifika isteyen mesleklerdir.
Siz yine de işi bir bilene yaptırsanız en iyisini yaparsınız. Bu işi en iyi bilenin Vatandas.uk olduğu biliyorsunuz zaten. Gelin bize, başınız ağrımasın.
Bu kadarı bana yeter. Başvurmak istiyorum diyorsanız doğru adrestesiniz. Gelin İngiltere vatandaşlığına giden yolu birlikte kat edelim.
Bizi Sorun

İkna olmak için daha fazla bilgiye ihtiyacınız varsa, okumaya devam edin… Blog

Read more

Written by:

Comments (0) 5 Şubat 2017 /