İngiltere’de öğrenciyken çalışmanın ve diplomayla birlikte vatandaşlık da almanın bir yolu var

Blog

bus-

Ankara anlaşmasıyla ingiltere vatandaşlığı artık çok kolay.

Türk Öğrenciler

İngiltere Türkiyeli öğrencilerin eğitim için gittikleri hedef ülkelerin başında geliyor. Bu ülkede lisans eğitimi alan vatandaşlarımız, mezun olduklarında İngiltere’de kalıp, iş kurmanın yollarını aramaya başlıyorlar. Oysa zamanında Ankara Anlaşması Vizesine başvurmuş olsalardı, diplomalarını alırken vatandaşlıklarını da alabilirlerdi. Nasıl mı? Elbette doğru adresten danışmanlık adresi alarak.

Öğrenci Vizesini Turist veya Çalışma vizesine Dönüşütürmek

Öncelikle şunu bilmelisiniz. Normalde öğrenci vizesini veya turist vizesini çalışma vizesine dönüştürmek için Türkiye’ye veya resmi oturumunuz olan üçüncü bir ülkeye geçmek zorundasınız. Bu vize türü dönüşüm başvuruları ancak İngiltere dışından yapılabilmektedir. Ancak Ankara Anlaşması Vizesi başvurusunda bu şart aranmamaktadır. İngiltere’ye öğrenci olarak geldikten hemen sonra Ankara Anlaşması başvurusu yapabilir ve derslerinizden arta kalan zamanda para kazanabilirsiniz.
Ancak şunu unutmamalısınız: Ankara Anlaşması Vizesini aldığınız andan itibaren öğrenci vizeniz iptal olacak. Yani Ankara Anlaşması Vizenizin uzatılması için gerekli şartları yerine getirmezseniz, öğrenci vizenizi yeniden almak zorunda kalacaksınız. Fakat eğer vatandas.UK ile çalışıyorsanız böyle bir riskiniz yok demektir. Hiç vakit kaybetmeden Ankara Anlaşması Vizesine başvurabilirsiniz.

Read more

Written by:

Comments (4) 27 Şubat 2017 /

Ankara Antlaşması Vizesine başvurmak için ne kadar sermayeye sahip olmalıyım?

Blog

Ankara Antlaşması Vizesi için herhangi bir asgari sermaye şartı konulmamıştır.

Yani tamamen başvurunuzda sunduğunuz iş planının gerektirdiği sermayeye sahip olmak, veya bu sermayeyi nereden edineceğinizi göstermek durumundasınız. Hiçbir iş planı sıfır sermaye ile hayata geçirilemez. Eğer bir dükkan veya mağaza açmayı planlıyor, veya kuracağınız iş gereği çalışan istihdam etmeniz veya araç satın almanız gerekiyorsa gösterdiniz sermaye de bu ölçekte büyümek durumundadır. Ancak tamamen kendi kabiliyetlerinize bağlı bir iş kolunda da çalışmayı planlıyor olabilirsiniz. Söz gelimi iyi bir dans hocasısınız ve bunu belgeleyebiliyorsunuz. İngiltere’de evlere giderek özel dans dersi vermekle alakalı bir iş planı hazırladınız. Kuvvetle muhtemel ihtiyaç duyacağınız sermaye reklam ve tanıtım ve bir cep telefonu harcamasından ibaret olacaktır.

Elbette İngiltere’de kendi hayatınızı kazanacak duruma gelene kadar geçinmeniz için gerekli asgari miktarı da bu sermayenin içinde göstermek durumundasınız.

Vatandas.uk olarak £10.000 İngiliz Sterlininin altında bir öz sermaye ile başvuru yapmanızı tavsiye etmiyoruz. Çünkü bu miktar, İngiltere’deki ilk yılınızda hiç gelir elde edemeseniz bile hayatınızı idame ettirmeniz için gerekli olan asgari miktardır.
Her durumda sermayenize göre bir iş planı yapmak yerine, gerçekten kar edebileceğiniz bir iş planını yaptıktan sonra bu iş için gerekli olan sermayeyi edinmek yolunu seçmeniz daha doğru olacaktır.
Bu kadarı bana yeter. Başvurmak istiyorum diyorsanız doğru adrestesiniz. Gelin İngiltere vatandaşlığına giden yolu birlikte kat edelim. Bizi Sorun

İkna olmak için daha fazla bilgiye ihtiyacınız varsa, okumaya devam edin… Blog

Read more

Written by:

Comments (0) 5 Şubat 2017 /