Ankara Antlaşması Vizesi başvurusunu yaparken iş planını bir profesyonele yazdırmak zorunda mıyım? Kendim yazsam olmaz mı?

Blog

Tabiki böyle bir zorunluluğunuz yok

Ankara Antlaşması Vizesi başvurularının bir hukuk bürosu veya danışman vasıtasıyla yaptırılması zorunlu olmadığı gibi, iş planınızı da bir profesyonele yaptırmak zorunda değilsiniz. Ama yıllar için netleşen bir nokta profesyonel yardımı neredeyse zorunlu kılıyor: zayıf ve tutarsız iş planları başvuru reddinin bir numaralı sebebi. Reddedilmiş bir başvuruya itiraz için harcayacağınız avukat masraflarının onda birine güzel bir iş planı yazdırmanızı tavsiye ederiz.

Yine de ‘ben bu işi biliyorum’ inadındaysanız, hiç değilse şu hataları yapmayın:

1. Asla, ama asla daha önce kullanılmış bir iş planını kullanmayın. Bu sadece vize başvurunuzun reddedilmesine yol açmaz, aynı zamanda sizin İngiliz makamlarınca ‘kötü ahlaklı’ olarak fişlenmenize yol açabilir.
2. İş planınızı yaparken, yapamayacağınız, bilgi birikiminiz veya tecrübeniz olmayan bir işi kuracağınızı taahhüt etmeyin. Reddedilen başvuruların çoğunda iş planı ile başvuruyu yapan kişinin kabiliyetleri ve maddi imkanları arasındaki tutarsızlık red sebebi olmaktadır.
3. Herhangi bir market araştırması içermeyen, potansiyel rakipleriniz ve müşterileriniz hakkında bir değerlendirme içermeyen bir iş planıyla başvuru yapmaya kalkışmayın.
4. Bir profesyonelden yardım almasanız bile İngiltere’deki gelir vergisi oranlarını, çalışan vergilerini, ev ve ofis kira rakamlarını, zorunlu sigortaları, araç ve trafik vergilerini, ulaşım giderlerini iyi araştırın ve bu konuda olsun yardım alın. Ya da Ankara Antlaşması Vizesine başvurmaktan vazgeçin.
5. İngiltere’de yapılması için özel izin, sertifika veya denklik isteyen iş kollarında başvuruda bulunmayın. Sözgelimi doktor, mali müşavir, avukat ve özel güvenlik uzmanlığı gibi meslekler özel izin ve sertifika isteyen mesleklerdir.
Siz yine de işi bir bilene yaptırsanız en iyisini yaparsınız. Bu işi en iyi bilenin Vatandas.uk olduğu biliyorsunuz zaten. Gelin bize, başınız ağrımasın.
Bu kadarı bana yeter. Başvurmak istiyorum diyorsanız doğru adrestesiniz. Gelin İngiltere vatandaşlığına giden yolu birlikte kat edelim.
Bizi Sorun

İkna olmak için daha fazla bilgiye ihtiyacınız varsa, okumaya devam edin… Blog

Read more

Written by:

Comments (0) 5 Şubat 2017 /

Ankara Antlaşması Vizesi için eğitim seviyem ne olmalı?

Blog

Ankara Antlaşması Vizesine başvurmak için herhangi bir asgari eğitim şartı yoktur.

Ancak başvuru için şart olmayan bazı şeyler, başvurunuzun kabulü için uygulamada şart olabilmektedir. Örneğin, kurmayı taahhüt ettiğiniz iş doğası gereği asgari bir eğitim istiyorsa, veya özel bir yetenek istiyorsa bu şartı sağladığınızı ispat edebilmelisiniz.
Kuracağınız işin gerektirdiği bilgi ve tecrübeye sahip olduğunuzu göstermenin bir dizi yolu vardır. Elbette iyi bir üniversite diploması güven verici bir belgedir. Ancak kuracağınız işin mahiyetine bağlı olarak bir meslek odasından aldığınız bir belge, aynı mesleği icra eden kişilerden alacağınız referans mektupları, yanında mesleği öğrendiğiniz ustanızdan alacağınız bir destek mektubu, bütün bu belgelerinizi de özetleyen iyi hazırlanmış bir kişisel özgeçmiş ve iyi yazılmış bir niyet mektubu da aynı görevi görebilir.

Ankara Antlaşması Vizesi başvurusu bir pazarlama işlemidir.

Kendi kabiliyetlerinizi, Pazar araştırmanızı ve İngiltere’de gördüğünüz iş fırsatını nasıl değerlendireceğinizi ve nasıl paraya dönüştüreceğinizi ifade eden iyi yazılmış bir iş planını pazarlarsınız aslında. Bu sebeple, tamamı doğru ve kuracağınız işle tutarlı olmak şartıyla elinizde bulunan bütün belgeleri sunmaktan çekinmemelisiniz. Elbette bu belgeleri anlamlı bir şekilde sunmak ve gerek kişisel özgeçmişinize, gerekse iş planınıza yedirmek uzmanlık isteyen bir iştir. Vatandas.uk bu noktada yardımcınız ve danışmanınız olacak.
Bu kadarı bana yeter. Başvurmak istiyorum diyorsanız doğru adrestesiniz. Gelin İngiltere vatandaşlığına giden yolu birlikte kat edelim. Bizi Sorun

İkna olmak için daha fazla bilgiye ihtiyacınız varsa, okumaya devam edin… Blog

Read more

Written by:

Comments (0) 5 Şubat 2017 /

Ankara Antlaşması Vizesi ile İngiltere’de ne tür işler yapabilirim?

Blog

Ankara Antlaşması Vizesi size İngiltere’de serbest meslek sahibi olmak imkanı verir.

Serbest meslek olarak icra edilebilecek olan her türlü işi yapabilirsiniz. Ancak İngiltere’nin kendi özel sertifikasını gerektiren avukatlık, doktorluk, diş hekimliği ve mali müşavirlik gibi işleri yapamazsınız. Üniversite hocalığı veya bir okulda öğretmenlik gibi işleri yapabilmeniz için de çalışacağınız üniversite veya okulun sizinle kontrat tabanlı bir iş ilişkisine girmesi gerekir. Yani herhangi bir kurumun bünyesinde kadrolu eleman olarak çalışamazsınız. Serbest meslek erbabı olmak demek meta ve hizmetlerini satan ve kendi vergilerini kendisi ödeyen kişi olmak demektir. Bu şartlara uyan her türlü mesleği icra edebilirsiniz.
Kuracağınız işi yaparken bir ofis tutabilir, mağaza kurabilir veya evinizi ofis olarak (homo-office) kullanabilirsiniz. Şirketinizi sıfırdan kurabilir, var olan bir şirketi tamamen veya ortak olarak devr alabilir, bir şirketin işletme haklarını belli süreliğine üstlenebilirsiniz. Şirketinizin tek ortağı olabildiğiniz gibi ortaklıklar da kurabilirsiniz. Özetle Ankara Antlaşması Vizesi serbest pazar ekonomisinin şartları içinde yapılabilen her işi yapmanıza imkan sağlayacaktır.
Vatandas.uk olarak daha önce başvurusunu yaptığımız ve başarıyla vize aldığımız müşterilerimizin yaptığı işlerin bazılarını fikir vermesi için sıralıyoruz:
• Araç alım satım ve kiralama işleri
• İkinci el araç alım satımı
• Oto tamirciliği
• Tesisatçılık
• Dekorasyon, inşaat ve renovasyon işleri
• Müteahhitlik
• Mimarlık, iç mimarlık, şehir planlamacılığı
• İletişim Teknolojilerinin her alanı – yazılım ve danışmanlık hizmetleri başta olmak üzere
• Web ve grafik tasarımcılığı
• Online her türlü satış sitesi işletmeciliği
• Reklamcılık
• Özel öğretmenlik ve danışmanlık
• Kişisel gelişim danışmanlığı ve hayat koçluğu
• Alternatif tıp hizmetleri
• Pazar araştırması danışmanlığı
• Lokanta ve kafe işletmeciliği
• Organizasyon hizmetleri
• Tekstil üretim ve satımı
• Türkiye’de veya üçüncü bir ülkede üretilen herhangi bir ürünün dünya dağıtımı

İngiltere’de yapabileceğiniz işler bunlarla kısıtlı değil.

Güzel bir fikriniz varsa gelin vatandas.uk’a, bu listede yer alın.
Bu kadarı bana yeter. Başvurmak istiyorum diyorsanız doğru adrestesiniz. Gelin İngiltere vatandaşlığına giden yolu birlikte kat edelim. Bizi Sorun

İkna olmak için daha fazla bilgiye ihtiyacınız varsa, okumaya devam edin… Blog

Read more

Written by:

Comments (0) 5 Şubat 2017 /

İngiltere’ye kaçak olarak girmiş veya sonradan kaçak durumuna düşmüşsem Ankara Antlaşması Vizesine başvuramaz mıyım?

Blog

Bu konuda teori ile pratik arasında farklılıklar vardır.

Teoride İngiltere’ye kaçak olarak girmiş olmanız, veya vizenizin süresinin dolmasıyla kaçak durumuna düşmüş olmanız Ankara Antlaşması Vizesine başvurmanıza mani değildir. Nitekim geçmişte Avrupa Adalet Divanı’nda kaçak olarak İngiltere’de bulunan bir T.C. vatandaşının durumu görüşülmüş ve bu şahsın başvurusuna mani bir durumun olmadığına karar verilmiştir. Ne var ki İngiltere İçişleri Bakanlığı ülkede kaçak durumunda bulunan kişilerin yaptığı başvuruların tamamını reddetme eğilimindedir. Fakat ülkede bir müddet kaçak olarak bulunduktan sonra Türkiye’ye dönerek Türkiye’den başvuru yapan kişilerden Ankara Anlaşması Vizesini alanlar olmuştur.
Burada en önemli olan şey İngiltere’ye kaçak olarak giriş veya ülkede kaçak olarak kalış sebebinizle Ankara Antlaşması Vizesine başvurma kararınız arasında bir ilişki olmamasıdır. Yani başvurunuzu illa da İngiltere’den yapmak istiyorsunuz; ama ülkeye girecek vizeyi alamadınız… Ülkeye kaçak olarak gireyim de sonra Ankara Antlaşması Vizesine başvurayım derseniz, İngiltere Hükümetini aldatmaya çalışıyorsunuz demektir. Bu durumda vize başvurunuz reddedileceği gibi, İngiltere’ye on yıl boyunca girme yasağıyla da karşılaşabilirsiniz.

Her durumda başvurunuzun başarıya ulaşması için iyi bir danışmanlık firmasıyla çalışmayı ihmal etmeyin

Vatandas.uk olarak İngiltere’de kaçak bir geçmişi olanların Ankara Antlaşması Vizesi başvurularını ya Türkiye’den ya da oturumları olan üçüncü bir ülkeden yapmalarını tavsiye ediyoruz. Her durumda başvurunuzun başarıya ulaşması için iyi bir danışmanlık firmasıyla çalışmayı ihmal etmeyin. En iyisiyle çalışmak istiyorsanız vatandas.uk’a gelin…
Bu kadarı bana yeter. Başvurmak istiyorum diyorsanız doğru adrestesiniz. Gelin İngiltere vatandaşlığına giden yolu birlikte kat edelim. Bizi Sorun

İkna olmak için daha fazla bilgiye ihtiyacınız varsa, okumaya devam edin… Blog

Read more

Written by:

Comments (0) 5 Şubat 2017 /

Ankara Antlaşması Vizesi ile çalışırken bir iş yeri kiralamak zorunda mıyım?

Blog

Sizden bir iş yeri açmış olmanız talep edilmeyecek

Hayır. Eğer işiniz bir iş yeri gerektiriyorsa, bu sizin bileceğiniz bir şey. Ne başvuru yaparken, ne vizenizi uzatırken sizden bir iş yeri açmış olmanız talep edilmeyecek. Bir web tasarımcısı iseniz, iş yerlerine veya evlere giderek özel ders veren veya danışmanlık hizmeti sunan birisiyseniz, özel öğretmenlik veya çocuk bakıcılığı yapmayı planlıyorsanız bu meslekler için bir iş yeri açmak zorunda değilsiniz.
İngiltere’de sanal ofis açma imkanınız da var. Yani evinizden çalışmakla birlikte ev adresinizi iş adresi olarak kullanmak istemiyorsanız küçük bir ücret karşılığında bir adres kiralayabilir ve bütün yazışmalarınızı o adres üzerinden yapabilirsiniz.
Eğer gerçek bir ofise ihtiyacınız olursa, yine İngiltere’de sınırsız imkanlar sunan ofis yeri kiralama firmalarından yararlanabilirsiniz. Bu firmalardan bir tek çalışma masası ve internet hizmetinden tutun, çok katlı binalara kadar hizmet alabilirsiniz.

Bir iş yeri kiralamanın zorluklarını düşünmeyin

Önemli olan sunmuş olduğunuz iş planı ile bu konudaki kararınızın tutarlı olması. Eğer başvuru hizmetlerinizi vatandas.uk’dan almışsanız bu konudaki tutarlılığınızı biz garanti edeceğiz. Siz işinize bakın, bizim işimizi bize bırakın.
Bu kadarı bana yeter. Başvurmak istiyorum diyorsanız doğru adrestesiniz. Gelin İngiltere vatandaşlığına giden yolu birlikte kat edelim. Bizi Sorun

İkna olmak için daha fazla bilgiye ihtiyacınız varsa, okumaya devam edin… Blog

Read more

Written by:

Comments (0) 5 Şubat 2017 /

Ankara Antlaşması Vizesine başvurmak için ne kadar sermayeye sahip olmalıyım?

Blog

Ankara Antlaşması Vizesi için herhangi bir asgari sermaye şartı konulmamıştır.

Yani tamamen başvurunuzda sunduğunuz iş planının gerektirdiği sermayeye sahip olmak, veya bu sermayeyi nereden edineceğinizi göstermek durumundasınız. Hiçbir iş planı sıfır sermaye ile hayata geçirilemez. Eğer bir dükkan veya mağaza açmayı planlıyor, veya kuracağınız iş gereği çalışan istihdam etmeniz veya araç satın almanız gerekiyorsa gösterdiniz sermaye de bu ölçekte büyümek durumundadır. Ancak tamamen kendi kabiliyetlerinize bağlı bir iş kolunda da çalışmayı planlıyor olabilirsiniz. Söz gelimi iyi bir dans hocasısınız ve bunu belgeleyebiliyorsunuz. İngiltere’de evlere giderek özel dans dersi vermekle alakalı bir iş planı hazırladınız. Kuvvetle muhtemel ihtiyaç duyacağınız sermaye reklam ve tanıtım ve bir cep telefonu harcamasından ibaret olacaktır.

Elbette İngiltere’de kendi hayatınızı kazanacak duruma gelene kadar geçinmeniz için gerekli asgari miktarı da bu sermayenin içinde göstermek durumundasınız.

Vatandas.uk olarak £10.000 İngiliz Sterlininin altında bir öz sermaye ile başvuru yapmanızı tavsiye etmiyoruz. Çünkü bu miktar, İngiltere’deki ilk yılınızda hiç gelir elde edemeseniz bile hayatınızı idame ettirmeniz için gerekli olan asgari miktardır.
Her durumda sermayenize göre bir iş planı yapmak yerine, gerçekten kar edebileceğiniz bir iş planını yaptıktan sonra bu iş için gerekli olan sermayeyi edinmek yolunu seçmeniz daha doğru olacaktır.
Bu kadarı bana yeter. Başvurmak istiyorum diyorsanız doğru adrestesiniz. Gelin İngiltere vatandaşlığına giden yolu birlikte kat edelim. Bizi Sorun

İkna olmak için daha fazla bilgiye ihtiyacınız varsa, okumaya devam edin… Blog

Read more

Written by:

Comments (0) 5 Şubat 2017 /

Ankara Antlaşması Vizesine başvurmanın asgari şartları nelerdir?

Blog

Ankara Antlaşması Vizesine başvurmanın herhangi bir minimum şartı yoktur.

Yani ne sermayeniz, ne diplomanız, ne İngilizce bilginiz ve ne de iş tecrübeniz başvuru yapmanıza engel teşkil etmez. Elbette başvurunuzun başarılı olmasında etkili olacak bazı unsurlar bulunuyor. İyi bir sermaye yapısı, taahhüt ettiğiniz işi yapabileceğinize dair ortaya koyacağınız sağlam bir özgeçmiş, iyi yapılmış bir market araştırması ve tutarlı bir finansal öngörü raporu bunların başında geliyor.
Vadantas.uk size aşağıdaki kalemlerin tamamında yardımcı olacak:
• İlk başvurunuzu yaparken sunduğunuz belgelerin, sonraki kademelerde sizi zora sokmayacağından emin olmalısınız.
• İngiltere Hükümeti’nin başvurunuz sırasında istediği bütün belgeleri eksiksiz ve güven verici bir şekilde sunmalısınız.
• Sunacağınız bütün belgeleri güvenilir bir şekilde İngilizceye tercüme ettirmelisiniz.
• Banka hesabınızda yeterli miktarda sermaye gösteremiyorsanız, taahhüt ettiğiniz iş için gerekli olan kuruluş sermayesini nereden bulacağınızı belgelemelisiniz.
• Gerçekten sağlam bir market araştırması ve uzman bir kalemden çıkmış bir iş planı hazırlatmalısınız.
Bu kadarı bana yeter. Başvurmak istiyorum diyorsanız doğru adrestesiniz. Gelin İngiltere vatandaşlığına giden yolu birlikte kat edelim. Bizi Sorun

İkna olmak için daha fazla bilgiye ihtiyacınız varsa, okumaya devam edin… Blog

Read more

Written by:

Comments (0) 5 Şubat 2017 /