Ankara Antlaşması vizesi kapsamında İngiltere’de İş Kurma’da “Farklılaştırma Kriteri”

Blog

İngiltere, özellikle çok farklı kültürlerden göç alan bir ülkedir. İngiltere’de kurmayı planladığınız işin, sektöründe başarılı olabilmesi için “farklılaştırma” adı verilen ve İngiltere’nin barındırdığı farklı ve etnik nüfus topluluklarını dikkate almayı ifade eden bu kriteri göz önünde bulundurmakta fayda vardır.
Şöyle ki, “farklılaştırma kriteri”, rekabette avantaj elde etmek ve tüketicilerin tercih ettiği marka olabilmek için oldukça etkili ve başarılı bir yöntemdir. Kozmopolit bir etnik yapıya sahip İngiltere’de ürün, hizmet ve marka çeşidi çok fazladır.

Bu rekabetin içine girmek oldukça önemlidir.

Özellikle, kurmayı planladığınız iş ile ilgili olarak kuracağınız firmanın, var olan bir ürünü geliştirmek yoluyla değil piyasada olmayan bir ürün ile piyasaya giriş yapması, firma için avantaj sağlayacaktır. Piyasaya sürülen hizmet veya ürünün kaliteli, tüketiciyi her anlamda doyuran ve maddi olarak hedef kitlenin alım gücünü zorlamayan ölçüde olması önemlidir.
Ankara antlaşması çerçevesinde yapılacak başvurunun ana temeli olmak üzere hazırlanan iş planında, ciddi bir piyasa araştırmasının yapılmış olduğunu, araştırma sonucu elde edilen veriler ışığında piyasayı tanıdığınızı göstermeniz ve gerçekçi hedefler sunmanız önemlidir.

Bu hususa dikkat edilmemiş olması, başvurunuzun yeterince piyasa araştırması yapılmadığı gerekçesiyle reddine sebep olabilir.

Başvurunuzun kabul edilmesini istiyorsanız, özellikle iş planınızda beyan ettiğiniz işi gerçekten yapacağınız ve bu piyasaya gireceğiniz hususunda soru işareti olmamalıdır. Bu sebeple, gerçek bir piyasa araştırması yapılmalıdır. Hem sizin yapacağınız işten fayda sağlayacağınız hem de piyasanın ve potansiyel müşterilerin sizden fayda sağlayacağı, net bir şekilde ortaya koyulmalıdır. İngiltere pazarının farklı nüfus yapısı göz önünde bulundurulmalıdır.
İş planınızda bunların yanında, vergi ve sigorta giderlerinizi, kira ve yol masraflarınızı da gerçeğe yakın şekilde belirtmeniz gerekmektedir. Bu nedenle yapacağınız işle ilgili kapsamlı bir araştırma yapılması gerektiğinden iş planınızın bir uzman tarafından hazırlanması gerekmektedir. İngiltere’nin farklı nüfus, sosyal ve ekonomik yapısı göz önünde bulundurulmalıdır. Netice olarak, piyasa araştırmasını titizlikle yapan farklılaştırma kriterini göz önünde bulundurmuş ve uzman bir ekip tarafından hazırlanmış iş planı ile başvuru yapmanızı tavsiye ediyoruz.

Read more

Written by:

Comments (0) 22 Kasım 2017 /

Ankara Antlaşması Vizesinin Özellikleri Nelerdir?

Blog

Bu vizeden ancak, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları faydalanabilmektedir. Bu vize, Türk vatandaşlarına ancak İngiltere’de iş kurmak üzere çalışmalarına imkan vermektedir. Self-Employed olarak adlandırılan yani kendi işini yapma hakkı ve buna bağlı olarak oturum hakkı vermektedir. Bu vize ile başka bir işyerinde çalışma hakkı vermez. Bu sebeple, bu vize ile Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları İngiltere’de kendi işlerini kurabilmekte, işletebilmekte ya da kurulu bulunan bir şirkete ortak olabilmektedirler.  Bu vizeyi alan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları aynı zamanda İngiltere’deki sağlık ve eğitim (lisans ve üstü hariç) hizmetlerinden ücretsiz  faydalanabilmektedirler. Ayrıca bu vizeyi alıp İngiltere’ye yerleşen vatandaşlar, askerlik görevlerini 37 yaşına kadar erteleyebilmekte ve bu görevlerini ücretli yani bedelli olarak yerine getirebilmektedirler. 
Bu vize ile başvuru yapmayı planlayan bir kişi, ailesini de dependant yani bağımlı olarak yanında götürebilmektedir. Başvuru sahibi olan kişi yalnızca iş planındaki işi yapmak zorunda iken, bağımlı vizesi alan aile üyeleri diledikleri işte çalışabilmektedir.

Başvurularda bu hususun göz önünde bulundurulmasında fayda vardır.

Bu vize ile İngiltere`de yaşama ve çalışma hakkına sahip olan kişilere, ilk olarak,1 yıllık vize verilmekte, akabinde bu sürenin üzerine ek olarak 3 yıl daha vize verilmekte, 4. yılda ise süresiz yerleşik hayata geçiş yapmak için başvuruda bulunabilmektedirler. 
4. yılın sonunda süresiz oturum hakkının kazanılması ile birlikte, yaşama ve çalışma hakkı elde eden kişiler, ilk başvurularında beyan ettikleri iş kolunda artık çalışmak zorunda değillerdir. Yani süresiz oturum hakkı sayesinde kişi istediği işi rahatlıkla yapabilmektedir. Bu sayede kişi hem kendi işinde çalışma hakkı elde eder, isterse de başka bir işte çalışabilir. 
Bunlara ek olarak da bu vize ile İngiltere de yaşamaya hak kazanan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları 5 yıl sonunda İngiltere’de vatandaşlık hakkına sahip olabilmek için başvuru hakkı elde etmektedirler. Yani 5 yılın sonunda, şartları yerine getiren Türk vatandaşları, İngiliz pasaportu alma hakkını elde etmiş olurlar. 
Bu vizeye başvurmak isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları İngiltere’den veya Türkiye’den başvurabilmektedirler. Türkiye ve yurtdışından yapılacak başvurular İngiliz konsolosluklarına, İngiltere’den yapılan başvurular ise Home Office’e yani İngiliz İçişleri Bakanlığına yapılmaktadır.

Read more

Written by:

Comments (0) 20 Kasım 2017 /