İngiltere AuPair Vizesi Nedir?

Blog

İngiltere’de AuPair vizesi ile yaşayan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları 1 yıl boyunca aynı ailenin yanında kalarak çalışıyor olmak zorundadırlar. Ve bu durumu kanıtladıkları takdirde 1 yıl daha çalışma izni veren İngiltere Çalışma Vizesi alma hakkına sahip olacaklardır. Aynı aile yanında kalıp çalışıldığı sürece dördüncü yıl çalışmasına kadar vize birer yıl süre zarfında uzatılabilmektedir.

Üç yıl aynı aile ile kalındıktan sonra farklı bir aile yanına taşınılabilmektedir.

Kişi dördüncü yılın sonunda istediği alanda ve istediği işverenin yanında çalışabilmek için İngiltere Çalışma vizesini birer yıl süre ile istenilen kadar uzatabilmektedir. Onuncu yıldan sonra İngiltere’de süresiz oturma izni için başvuru yapılabilmektedir. İlk dört yıldan sonra kişinin AuPairlik yapma zorunluluğu ortadan kalkmaktadır. AuPairlik dediğimiz durum ise; öğrencilerin gittikleri ülkelerde aile yanında kalarak oranın dilini, kültürünü öğrenmeleri için uygulanan bir programdır. Dört yılın sonunda AuPairlik yani aile yanında kalma zorunluluğu ortadan kalkmaktadır. Bu durum yasal çalışma iznine sahip kişilerde ve öğrencilerde aynıdır. Her ikisinde de farklı bir işveren ile çalışabilmek için 4 yıl aynı yerde çalışma zorunluluğu bulunmaktadır. Son 1 yıl boyunca aynı iş yerinde çalışıldığı takdirde çalışma vizesi bir yıl daha uzatılabilmektedir. İngiltere çalışma vizesi ile İngiltere’de kalınan dördüncü yılın sonunda işveren ve iş dalı değiştirilebilmektedir.

Kişinin kendisinin bulacağı başka bir iş alanında ve isteğe bağlı olarak farklı bir işveren yanında çalışma hakkı bulunmaktadır.

Bunlardan sonra vize her 5 yılda bir istenilen miktarda uzatılabilmektedir. Kişi bakmakla yükümlü olduğu kişileri yanına alabilmektedir. Fakat eş ve çocuklar için 3 yıl boyunca çalışma izni vizesi verilmemektedir. 3. yıldan sonra istenilen işte çalışma hakkını elde edebilmek için İngiltere Çalışma Vizesine başvurulabilmektedir. Son olarak ekleyecek olursak İngiltere Ankara Anlaşma Vizesi bir firmaya ortak olarak da başvuru yapılabilmektedir. Ancak bunun için en az %51 oranında hisseye sahip olmak gerekmektedir. İngiltere’ye yerleşip orada çalışabilmek için bu türde birtakım gereklilikler yerine getirildiğinde orada yaşamaya ve çalışmaya hak kazanılmış olacaktır.

Read more

Written by:

Comments (0) 1 Kasım 2017 /