Ankara Antlaşması ECAA Vizesi Başvurusu Hakkında Sık Sorulan Sorular

Blog

1- Ankara Anlaşması ECAA Vizesi Nedir?
Ankara Antlaşması, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına İngiltere’de iş kurma, serbest meslek sahibi olarak çalışma olanağı sağlayan bir düzenlemedir. Ankara Antlaşması başvuruları İngiltere’de yasal olarak kaldığınız sürede ya da Türkiye’den yapılabilmektedir.

2- Ankara Anlaşması ECAA Vizesi Kapsamına Hangi İşler Girmektedir?
Bu anlaşma yalnızca serbest meslek sahibi dediğimiz İngiltere’de iş kurmak isteyen vatandaşlara uygundur. Bir iş yerinde işçi olarak çalışmaya yönelik bir iş planı kabul edilmemektedir. Bu itibarla ürün satışı yapan bir iş yeri açabilir, ticaret yapabilir ya da bireylere ve kurumlara eğitim, danışmanlık vs. hizmeti sağlayabilirsiniz.

3- İngilizce Bilmiyorum, Ankara Antlaşmasına Başvurabilir Miyim?
İngilizce bilmek Ankara Anlaşması başvurusunda bir ön koşul değildir. Ancak yapılacak işin muhtevasına göre bazı durumlarda belli düzeyde İngilizce olmaması ret sebebi olabilmektedir.

4- Başvuru için Hangi Evraklar Gerekmektedir?
Başvuru için yapacağınız iş, bu iş için izleyeceğiniz plan, işle ilgili tecrübeleriniz, diplomalarınız, sertifikalarınız, referans mektupları vb. birçok evrakı hazır etmeniz gerekecektir. Bu sebeple başvurunuzu bir uzmanın hazırlaması ret cevabı almamanız açısından büyük önem arz etmektedir.
Ayrıca yapmak istediğiniz iş için gerekli olan paraya sahip olduğunuzu da ispat etmeniz gerekmektedir. Bunun için gerekli miktar yapacağınız işe göre değişse de parayı nasıl kazandığınız ya da nereden getirdiğinizi de ortaya koymanız gerekmektedir.

5- Ankara Anlaşması ile Ne Kadar Süre ile Vize Alabilirim?
Ankara Anlaşması serbest çalışma vizeleri öncelikle 1 yıl olarak verilir. Daha sonra kişinin 1 sene içindeki ekonomik durumunu gösterir belgelerle uzatma başvurusu yapması gerekir. Uzatma verilmesi halinde neticede 1+3=4 yıl boyunca vize aldıkları bu işte çalışmaları durumunda, İngiltere’de süresiz olarak kalma başvurusu yapma hakkı doğar. Bu başvuru kabul edilebilir veya gerekli sorumlulukların yerine getirilmemiş olması veya az kazanç elde edilmiş olması sebebiyle reddedilebilir.

6- Ankara Anlaşması ile İngiltere Vatandaşı Olabilmek Mümkün Mü?
İngiltere süresiz oturum izni alındıktan 1 sene sonra yani toplamda 5 sene sonunda ise İngiliz vatandaşlığına başvuru yapabilme hakkı doğar. Burada önemle belirtmek gerekir ki Ankara anlaşması kapsamında belli bir süre İngiltere’de kalmanız buraya kadar bir şart değilken vatandaşlık müracaatınız kabulü için İngiltere’de en az 5 yıl yaşamış olmanız, bu 5 yıl süresince ülkeyi 450 günden uzun süre terk etmemiş olmanız şartı bulunmaktadır.
Vatandas.uk, uzman kadrosuyla Ankara Antlaşması vizesi başvurularının her aşamasında sizlere hukuki destek sağlamaktadır.

Read more

Written by:

Comments (0) 8 Kasım 2017 /

Ankara Anlaşması ECAA Vizesini Aldım. Şimdi Ne Yapmalıyım?

Blog

Öncelikle tebrikler! Başvurunuz kabul edildi ve 1 yıllık Ankara Antlaşması vizenizi aldınız. Ankara Anlaşması diğer adıyla ECAA vizesi, size İngiltere’de iş kurmak ve iş planınızda yer alan işi yapma izni vermektedir. Gerekli şartları sağlayabilirseniz bu süreç sizi İngiltere vatandaşlığına götürecektir. Bu nedenle başvurunuzun kabulü, sürecin bittiği anlamına gelmiyor.

Bu yazımızda 1 yılın sonunda yapacağınız Ankara anlaşması – ECAA vizesi uzatım başvurunuzun kabul edilmesi için dikkat etmeniz gereken hususlardan kısaca bahsedeceğiz.

Türkiye’den yaptığınız başvurunuz kabul edildiğinde pasaportunuza geçici 1 aylık vize vurulacak ve İngiltere’de size tahsis edilen kartınızı alacağınız yeri gösteren bir mektup verilecektir.

Başvurunuz kabul edildiğinde 1 ay içinde İngiltere’ye gitmeniz gerekir mi?

İngiltere’den yaptığınız başvuru kabul edildiğinde ise kartınız adresinize gönderilecektir.
Başvurunuz kabul edildiğinde 1 hafta içinde polis merkezine gidip kayıt yaptırmanız gerekmektedir. Bundan sonra herhangi bir adres değişikliği, medeni hal değişikliği vs. durumlarda da bu kayıt işlemini yinelemeniz gerekecek.
Şirketiniz ister şahıs şirketi ister limitet şirket olsun şirketiniz için mutlaka banka hesabı açtırmanız gerekmektedir. İşinizden elde ettiğiniz geliri bu hesabınıza yatırıp daha sonra kişisel harcamalarınız için şahsi hesabınıza aktarmalısınız.

1 yılın sonunda vizenizin 3 yıl daha uzatılması için yapacağınız başvurunuzun kabul edilmesi için, kazancınızın başvuru sırasında hedef olarak gösterdiğiniz tutara ulaşması, başvurunuz sırasında potansiyel müşterileriniz olacağını beyan ettiğiniz kişilere hizmet verdiğinize dair fatura kesmeniz, gerekli sigortalarınızı yaptırmanız, vergilerinizi ödemeniz, internet ve gazete ilan sayfalarına iş ilanı vermeniz ve tüm bunlara ilişkin belgelerinizi saklamanız gerekmektedir. Müşterilerinizle sunduğunuz hizmetle ilgili yazışmanız ve bu yazışmalarınızı muhafaza etmeniz de önem arz etmekte.

Uzatım başvurunuzun kabulü için ne yapmanız gerek?

Unutmayın ki uzatım başvurunuzun kabulü için 1 yıl sonunda çizdiğiniz tablonuzun inandırıcı olması gerekiyor. Tüm gelirinizin %70’nin bir müşteri tarafından sağlanması, faturaların 12 aya dengeli bir şekilde yayılmamış olması gibi hususlar sizin bu işi yalnızca görünürde sürdürdüğünüz izlenimi uyandırabilir ve vize uzatma talebiniz kabul edilmeyebilir.

Bu süre içinde trafik suçu dahil olmak üzere herhangi bir ceza almanız hem vize uzatma başvurularınızın reddine ve hem de süresiz oturum başvurunuzun reddine sebep olmaktadır.

Tüm bunların yanında İngiltere’nin Ankara anlaşması ECAA vizesi başvurularının kabul kıstaslarının değişkenlik gösterdiğini, geçen yıl istemediği bir evrakı bu yıl isteyebildiğini de belirtmemiz gerekiyor.

Olumsuz bir sonuç almamanız için sizlere daha önce de tavsiye ettiğimiz gibi tüm bu sürecin uzman bir ekip tarafından titizlikle takip edilmesi gerekmektedir. Bizler vatandas.uk ekibi olarak gerek ilk başvurunuzu gerekse uzatma işlemlerinizi sizler için özenle yürütüyoruz.

Read more

Written by:

Comments (0) 8 Kasım 2017 /

Ankara Antlaşması Vizesi İçin Ne Kadar Sermaye Gerekir?

Makale

Bilindiği üzere Ankara Anlaşması Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına İngiltere Bileşik Krallık ‘ta yaşama, oturma ve çalışma hakkı tanıyan bir İngiltere vizesidir. Ankara Anlaşması vizesine başvuran kişinin kuracağı iş için lazım olan sermaye miktarı İngiltere’de kurdukları işten gelir elde etmeye başlayana kadar kendilerini geçindirecek oranda maddi desteğe sahip olması gerekmektedir. Normal şartlarda ECAA vizesinde İngiltere’de iş kurabilmek için minimum bir tutar belirlenmiştir.

Bu tutar 200.000 sterlin olup Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları için geçerli değildir.

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına yapılan sermaye uygulaması kurulan işten gelir sağlanana kadar kendilerini geçindirecek maddi birikim olmasıdır. Yani İngiltere Ankara Antlaşması vizesine başvuracak kişinin sahip olması gereken sermaye miktarı yapılacak işe göre değişim göstermektedir. Kurulacak olan işe yetecek miktarda sermaye ayarlaması yaparken aynı işi Türkiye’de kurduğunuzu düşünerek ne miktarda para ile bu işi kurabileceğinizi, bu işe başlayabileceğinizi düşünerek sermaye hesabı yapılabilmektedir. Ve buna ek olarak da İngiltere’de para kazanmaya başlayana kadar zorunlu ihtiyaçların karşılanması için ortalama miktarda bir para ayrılmalıdır. Bu yaklaşık olarak ilk 2-3 ay bu şekilde devam etmektedir.

Genelde kurulan işletmeler ilk 2-3 aydan sonra düzene girmeye başlayarak maddi gelir sağlamaktadır.

Kendi zorunlu ihtiyaçlar için ayrılacak olan para da kişiye göre değişim göstermektedir. Her vatandaş kendinin hangi ihtiyaçlara öncelik verdiğini düşünerek bu maddi miktarı ayırmalıdır. Bu durumda İngiltere’de iş kurmak için gerekli olan sermaye miktarı çok daha rahat ve doğru bir şekilde belirlenmektedir. Aslında sermaye dediğimiz şey sadece iş kurmak için değil aynı zamanda işten gelir elde edene kadar geçinmek için de ayrılan para birikiminin olmasıdır. Bu iki durum için gerekli para ayarlandığında vize için gösterilecek ve kabul görecek bir sermayeye sahip olmuş olunur. Sermaye belirlendikten ve belgelendikten sonra vize alma işleminin en önemli kısmı olan sermaye halledilmiş olur.

Read more

Written by:

Comments (0) 30 Ekim 2017 /

Ankara Anlaşması Vizesi Şartları Nelerdir?

Makale

Türkiye’de yaşayan vatandaşların İngiltere’de iş kurmak şartıyla İngiltere’de yaşamak için başvurduğu vizeye Ankara Anlaşması Vizesi(ECAA) denmektedir. Ankara Anlaşması Vizesinin de diğer vizeler gibi birçok prosedürü bulunmaktadır. Öncelikle vizeyi almak isteyen vatandaşlar İngiltere’de iş kurmak istiyorsa herhangi bir sektör sınırlaması bulunmamaktadır. Aynı şekilde belli bir miktar sermaye sınırı da bulunmamaktadır. Yani kuracağı işe uygun bir miktarda sermayesi olması yeterli olacaktır. Her işin sermayesinin miktarı farklı olduğu için de herhangi bir sınırlama yoktur.

ECAA vizesine başvuran kişiler İngiltere’de yaşayıp orada iş kurabilmek için herhangi bir eğitim seviyesi sınırı da bulunmamaktadır.

Şöyle ki kişinin kuracağı işe uygun olup olmaması tabii ki önemli bir durumdur. İş kurmak isteyen kişiler kendilerine uygun birer iş alanı seçtiklerinde o işten kar elde etme olasılıkları çok daha yüksektir. Bu yüzden eğitimden çok o işi devam ettirebilmek daha önemli bir kriter olarak görülmektedir. Eğitimin yanı sıra İngilizce bilmek gibi bir kısıtlama da bulunmamaktadır. Ankara Antlaşması Vizesi alacak vatandaşlar İngiltere’de sıfırdan istedikleri işi kurmakta özgürdürler. Bu yüzden de herhangi bir tecrübeye ihtiyacı yoktur. İstedikleri şekilde istedikleri işi kurabilmektedirler. Vizeye başvuran vatandaşlar kurmak istedikleri işi ayrıntılı bir şekilde ve tatmin edici bir biçimde raporladığı takdirde vize almada herhangi bir sorun yaşamayacaktır.

Vizenin süresi başlangıçta 1 yıl olarak verilmektedir.

Yani 1 yıllık bir oturma izni ile başlangıç olarak verilmektedir. Daha sonrasında bu oturma süresi kişinin yaptığı işin başarılı olma durumuna göre 3 yıla çıkarılmaktadır. Vize alındıktan sonra yapılan işin durumuna göre oturma süresi artırılmaktadır. Ankara Anlaşması Vizesinin bir de reddedilme durumunu da göz önünde bulundurmak gerekmektedir. Vize başvurusu reddedildiği takdirde başvuran kişinin itiraz etme hakkı da mevcuttur. Her ayrıntıyı iyi bir şekilde raporladığı sürece çok elzem durumlar dışında vizenin reddedilme durumu pek bulunmamaktadır.

Read more

Written by:

Comments (0) 24 Ekim 2017 /

Ankara Anlaşması başvurularına cevap verme süresi uzatıldı

Blog

TC Londra Konsolosluğu

Türkiye’den yapılan Ankara Anlaşması cevap verme süresi

Türkiye’den yapılan Ankara Anlaşması başvurularında cevap verme süresi 12 haftaya uzatıldı. Birleşik Krallık İçişleri Bakanlığı’nın web sitesinde yapılan bir değişiklikle İngiltere dışından yapılan Ankara Anlaşması başvurularına 12 hafta, yani üç ay içinde cevap verilmesinin öngörüldüğü kaydedildi. Daha önce bu süre bir ay ile kısıtlıydı.

siteden yapılan açıklama

Sitedeki açıklama, sadece Türkiye’den değil, Birleşik Krallık sınırları dışındaki bütün ülkelerden yapılan başvuruları kapsıyor. Birleşik Krallık içinden yapılan başvurularda ise cevap verme süresi altı aya kadar uzayabiliyor.

Türkiye’den veya üçüncü ülkelerden yapılacak ankara anlaşması başvuruları

Türkiye’den veya üçüncü ülkelerden yapılacak Ankara Antlaşması başvurularına eskiden olduğu gibi hızla cevap verilemeyeceğini ifade eden bu düzenleme yapılmakta olan Ankara Anlaşması başvurularının rekor düzeyde artmasından kaynaklanıyor. Bu da Ankara Anlaşması başvurusu yapmak isteyenlerin ellerini çabuk tutması gerektiğini anlamına geliyor.

Read more

Written by:

Comments (1) 30 Haziran 2017 /

İngiltere’de öğrenciyken çalışmanın ve diplomayla birlikte vatandaşlık da almanın bir yolu var

Blog

bus-

Ankara anlaşmasıyla ingiltere vatandaşlığı artık çok kolay.

Türk Öğrenciler

İngiltere Türkiyeli öğrencilerin eğitim için gittikleri hedef ülkelerin başında geliyor. Bu ülkede lisans eğitimi alan vatandaşlarımız, mezun olduklarında İngiltere’de kalıp, iş kurmanın yollarını aramaya başlıyorlar. Oysa zamanında Ankara Anlaşması Vizesine başvurmuş olsalardı, diplomalarını alırken vatandaşlıklarını da alabilirlerdi. Nasıl mı? Elbette doğru adresten danışmanlık adresi alarak.

Öğrenci Vizesini Turist veya Çalışma vizesine Dönüşütürmek

Öncelikle şunu bilmelisiniz. Normalde öğrenci vizesini veya turist vizesini çalışma vizesine dönüştürmek için Türkiye’ye veya resmi oturumunuz olan üçüncü bir ülkeye geçmek zorundasınız. Bu vize türü dönüşüm başvuruları ancak İngiltere dışından yapılabilmektedir. Ancak Ankara Anlaşması Vizesi başvurusunda bu şart aranmamaktadır. İngiltere’ye öğrenci olarak geldikten hemen sonra Ankara Anlaşması başvurusu yapabilir ve derslerinizden arta kalan zamanda para kazanabilirsiniz.
Ancak şunu unutmamalısınız: Ankara Anlaşması Vizesini aldığınız andan itibaren öğrenci vizeniz iptal olacak. Yani Ankara Anlaşması Vizenizin uzatılması için gerekli şartları yerine getirmezseniz, öğrenci vizenizi yeniden almak zorunda kalacaksınız. Fakat eğer vatandas.UK ile çalışıyorsanız böyle bir riskiniz yok demektir. Hiç vakit kaybetmeden Ankara Anlaşması Vizesine başvurabilirsiniz.

Read more

Written by:

Comments (6) 27 Şubat 2017 /

İngiltere’de Yaşamak ve Vatandaşlık Hayal Değil

Blog

tube

Ankara anlaşmasıyla ingiltere vatandaşlığı artık çok kolay.

Ankara Anlaşması Vizesi

Ankara Anlaşması Vizesi sayesinde Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları İngiltere’de iş kurabilir, serbest meslek sahibi olarak çalışma vizesi alabilir ve beş yıl boyunca ülkede kaldıktan sonra İngiltere vatandaşlığına başvurabilirsiniz. İngiltere vatandaşlığına giden bu yolda vizenizi bir defa uzatmak, bir defa da süresiz oturum almak üzere başvuruda bulunacaksınız. İşte adım adım İngiltere vatandaşlığına giden yol:

Ankara Anlaşması Vizesi İlk Yıl

Ankara Anlaşması Vizesi ilk verildiğinde bir yıl süre için verilir. Bu bir yıl içinde İngiltere dışındaysanız İngiltere’ye gidip yerleşmek ve kurmayı taahhüt ettiğiniz işi kurmak ve işler hale getirmek durumundasınız.
Birinci yılın sonunda vizenizi uzatmak için ikinci bir defa başvuracaksınız. Bu başvurunuz başarılı olursa bu defa üç yıllık bir oturum alacaksınız. İlk yıl gerekli olan evrakları doğru derleyememişseniz, kendinizi evrakta sahtecilik ve kaynağı belirsiz finansman kullanımı hissini doğurabilecek bir duruma düşürmüşseniz İngiltere İçişleri Bakanlığı, vizenizi iki veya bir yıllığına uzatabileceği gibi uzatmayı tümden reddedebilir.

Üç Yıllık Vize Uzatması Almak

İşler yolunda gider de bu üç yıllık uzatmayı alırsanız önünüzde iki dönemeç daha var: dördüncü yılın sonunda süresiz oturumu almak ve beşinci yılın sonunda vatandaşlık başvurusunda bulunmak.
Bu zorlu gibi görünen süreç aslında bazı temel kurallara uyulduğunda hiç baş ağrısı olmaksızın tamamlanabilen bir süreç. Ankara Anlaşması Vizesine kendi başınıza başvurabilirsiniz, ancak bu süreci sağlıklı bir şekilde tamamlamak istiyorsanız kesinlikle bir göç hukuku danışmanlık bürosundan veya hukuk bürosundan destek almanızı tavsiye ederiz.

Read more

Written by:

Comments (1) 27 Şubat 2017 /

Vatandas.UK yeni bir hayatın ilk kapısı

Blog

tower-bridge

ankara anlaşmasıyla ingiltere vatandaşlığı artık çok kolay.

Göç Hizmetleri Komiserliği Ofisi

Ankara Anlaşması Vizesi başvurusunu Vatandas.UK üzerinden yapanların başı ağrımıyor. Çünkü Ankara Anlaşması Vizesi için alacağınız danışmanlık hizmetini göçmen danışmanlığı sertifikası olan ve Göç Hizmetleri Komiserliği Ofisi’ne (The Office of the Immigration Services Commissioner – OISC) kayıtlı bir danışmanlık firmasından almanız önemlidir. Bu şart sadece başvurularını İngiltere’den yapacak olan kişiler için geçerlidir. Vatandas.UK İstanbul ve İzmir’de bulunan iki Türk hukuk bürosunun konsorsiyumu olmakla birlikte, İngiltere ayağında sertifikalı göç danışmanları ve OISC kayıtlı firmalarla çalışmaktadır. Bu sayede en son düzenlemeleri takip eden bir ekipten hizmet aldığınızdan emin olabilirsiniz. Ayrıca vize başvurunuzun herhangi bir nedenden dolayı reddedilmesi durumunda sertifikalı bir göç danışmanından hizmet almış olmak itiraz başvurunuzun kabul edilmesi için ön şart gibi görülmektedir.

Vatandas.UK’ın diğer kurumlardan farkı nedir?

Vatandas.UK gibi Ankara Anlaşması Vizesi başvurularını takip eden pek çok kurum vardır. Fakat bunların tamamı vizeyi alana kadar hizmet alabileceğiniz kurumlardır. Vatandas.UK ise İngiltere vatandaşlığını alana kadar her türlü ihtiyacınıza cevap içeren hizmetler sunmaktadır. Vatandas.UK vizeyi aldıktan sonra en doğru muhasebecilerle çalışmanızdan tutun, ev kiralama hizmetlerine kadar size yardımcı olabilecektir. Elbette bu hizmetlerden yararlanmak zorunda değilsiniz. Ancak ihtiyaç duyduğunuzda arayabileceğiniz birilerinin olduğunu bilmek yurtdışındaki hayatınızı kolaylaştıracaktır.

Read more

Written by:

Comments (2) 27 Şubat 2017 /

İngiltere’de Yaşam Danışmanlığı Başvuruları

Blog

union-flag

Ankara anlaşmasıyla ingiltere vatandaşlığı artık çok kolay.

Vatandas.UK’ın Verdiği Hizmetler

İngiltere’de yaşadığınız müddetçe başınızın sıkıştığı her zaman yanınızdayız. Müşterilerimizin Ankara Anlaşması Vizesi süresince yapmaları gerekenleri aylık bazda takip ediyoruz. Ev kiralamaktan, dil kursuna, hastane kaydından avukatlık hizmetlerine kadar yardımcı oluyoruz.
Vatandas.UK olarak İngiltere’de geçireceğiniz ilk beş yıl boyunca sağlayacağımız bu desteğin sadece hayatı kolaylaştırıcı bilgiler olmadığının da altını çizelim. Beş yıl önce başladığınız İngiltere vatandaşlığı yolculuğunu başarıyla tamamlamak istiyorsanız, bu beş yıl boyunca adınızın bir evrak sahteciliğine, yüz kızartıcı bir suça ve İngiltere hükümetinin sizi ‘güvenilemez’ ilan etmesine sebep olarak bir olaya karışmaması gerekiyor. Aslında sübjektif bir ifade olan ‘güvenilemez’ ifadesinin altına pek çok şey girebileceğinden, Vatandas.UK sadece hata yapmamanızı değil, aynı zamanda yanlış anlaşılmamanızı da önemsiyor.

Danışman Firmadan Hizmet Almazsak Ne Gibi Sorunlarla Karşılaşabiliriz

Bugüne kadar Vatandas.UK gibi bir danışmanlık firmasının hizmetini almamış kişilerin düştükleri bazı durumların faturasının ağır olduğunu gördük. Söz gelimi ödenmemiş vergi borçları, belgelendirilmemiş ticari faaliyetler, yılda doksan günden fazla İngiltere dışında kalma hatası, adres değişikliklerinin içişleri bakanlığına bildirilmemesi, sürekli olarak alınan trafik cezaları, aşırı kötü finansal kredi notu, çok evlilik, çocuk işçi çalıştırma gibi hatalar Ankara Anlaşması Vizesi sahibi olan bazı kişilerin vatandaşlık alamamalarına sebep olabiliyor.
Böyle hatalara düşmek istemiyorsanız Vatandas.UK ile çalışmalısınız. Unutmayın, düşmemek için göstereceğiniz irade ve yapacağınız masraf, düştükten sonra kalkmak için sarf edeceğiniz emek ve sermayeden çok daha azdır. Vatandas.UK sizin vatandaşlık sigortanızdır.

Read more

Written by:

Comments (0) 26 Şubat 2017 /