Ankara Anlaşması başvurularına cevap verme süresi uzatıldı

Blog

TC Londra Konsolosluğu

Türkiye’den yapılan Ankara Anlaşması cevap verme süresi

Türkiye’den yapılan Ankara Anlaşması başvurularında cevap verme süresi 12 haftaya uzatıldı. Birleşik Krallık İçişleri Bakanlığı’nın web sitesinde yapılan bir değişiklikle İngiltere dışından yapılan Ankara Anlaşması başvurularına 12 hafta, yani üç ay içinde cevap verilmesinin öngörüldüğü kaydedildi. Daha önce bu süre bir ay ile kısıtlıydı.

siteden yapılan açıklama

Sitedeki açıklama, sadece Türkiye’den değil, Birleşik Krallık sınırları dışındaki bütün ülkelerden yapılan başvuruları kapsıyor. Birleşik Krallık içinden yapılan başvurularda ise cevap verme süresi altı aya kadar uzayabiliyor.

Türkiye’den veya üçüncü ülkelerden yapılacak ankara anlaşması başvuruları

Türkiye’den veya üçüncü ülkelerden yapılacak Ankara Antlaşması başvurularına eskiden olduğu gibi hızla cevap verilemeyeceğini ifade eden bu düzenleme yapılmakta olan Ankara Anlaşması başvurularının rekor düzeyde artmasından kaynaklanıyor. Bu da Ankara Anlaşması başvurusu yapmak isteyenlerin ellerini çabuk tutması gerektiğini anlamına geliyor.

Read more

Written by:

Comments (0) 30 Haziran 2017 /

İngiltere’de öğrenciyken çalışmanın ve diplomayla birlikte vatandaşlık da almanın bir yolu var

Blog

bus-

Ankara anlaşmasıyla ingiltere vatandaşlığı artık çok kolay.

Türk Öğrenciler

İngiltere Türkiyeli öğrencilerin eğitim için gittikleri hedef ülkelerin başında geliyor. Bu ülkede lisans eğitimi alan vatandaşlarımız, mezun olduklarında İngiltere’de kalıp, iş kurmanın yollarını aramaya başlıyorlar. Oysa zamanında Ankara Anlaşması Vizesine başvurmuş olsalardı, diplomalarını alırken vatandaşlıklarını da alabilirlerdi. Nasıl mı? Elbette doğru adresten danışmanlık adresi alarak.

Öğrenci Vizesini Turist veya Çalışma vizesine Dönüşütürmek

Öncelikle şunu bilmelisiniz. Normalde öğrenci vizesini veya turist vizesini çalışma vizesine dönüştürmek için Türkiye’ye veya resmi oturumunuz olan üçüncü bir ülkeye geçmek zorundasınız. Bu vize türü dönüşüm başvuruları ancak İngiltere dışından yapılabilmektedir. Ancak Ankara Anlaşması Vizesi başvurusunda bu şart aranmamaktadır. İngiltere’ye öğrenci olarak geldikten hemen sonra Ankara Anlaşması başvurusu yapabilir ve derslerinizden arta kalan zamanda para kazanabilirsiniz.
Ancak şunu unutmamalısınız: Ankara Anlaşması Vizesini aldığınız andan itibaren öğrenci vizeniz iptal olacak. Yani Ankara Anlaşması Vizenizin uzatılması için gerekli şartları yerine getirmezseniz, öğrenci vizenizi yeniden almak zorunda kalacaksınız. Fakat eğer vatandas.UK ile çalışıyorsanız böyle bir riskiniz yok demektir. Hiç vakit kaybetmeden Ankara Anlaşması Vizesine başvurabilirsiniz.

Read more

Written by:

Comments (4) 27 Şubat 2017 /

İngiltere’de Yaşamak ve Vatandaşlık Hayal Değil

Blog

tube

Ankara anlaşmasıyla ingiltere vatandaşlığı artık çok kolay.

Ankara Anlaşması Vizesi

Ankara Anlaşması Vizesi sayesinde Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları İngiltere’de iş kurabilir, serbest meslek sahibi olarak çalışma vizesi alabilir ve beş yıl boyunca ülkede kaldıktan sonra İngiltere vatandaşlığına başvurabilirsiniz. İngiltere vatandaşlığına giden bu yolda vizenizi bir defa uzatmak, bir defa da süresiz oturum almak üzere başvuruda bulunacaksınız. İşte adım adım İngiltere vatandaşlığına giden yol:

Ankara Anlaşması Vizesi İlk Yıl

Ankara Anlaşması Vizesi ilk verildiğinde bir yıl süre için verilir. Bu bir yıl içinde İngiltere dışındaysanız İngiltere’ye gidip yerleşmek ve kurmayı taahhüt ettiğiniz işi kurmak ve işler hale getirmek durumundasınız.
Birinci yılın sonunda vizenizi uzatmak için ikinci bir defa başvuracaksınız. Bu başvurunuz başarılı olursa bu defa üç yıllık bir oturum alacaksınız. İlk yıl gerekli olan evrakları doğru derleyememişseniz, kendinizi evrakta sahtecilik ve kaynağı belirsiz finansman kullanımı hissini doğurabilecek bir duruma düşürmüşseniz İngiltere İçişleri Bakanlığı, vizenizi iki veya bir yıllığına uzatabileceği gibi uzatmayı tümden reddedebilir.

Üç Yıllık Vize Uzatması Almak

İşler yolunda gider de bu üç yıllık uzatmayı alırsanız önünüzde iki dönemeç daha var: dördüncü yılın sonunda süresiz oturumu almak ve beşinci yılın sonunda vatandaşlık başvurusunda bulunmak.
Bu zorlu gibi görünen süreç aslında bazı temel kurallara uyulduğunda hiç baş ağrısı olmaksızın tamamlanabilen bir süreç. Ankara Anlaşması Vizesine kendi başınıza başvurabilirsiniz, ancak bu süreci sağlıklı bir şekilde tamamlamak istiyorsanız kesinlikle bir göç hukuku danışmanlık bürosundan veya hukuk bürosundan destek almanızı tavsiye ederiz.

Read more

Written by:

Comments (0) 27 Şubat 2017 /

Vatandas.UK yeni bir hayatın ilk kapısı

Blog

tower-bridge

ankara anlaşmasıyla ingiltere vatandaşlığı artık çok kolay.

Göç Hizmetleri Komiserliği Ofisi

Ankara Anlaşması Vizesi başvurusunu Vatandas.UK üzerinden yapanların başı ağrımıyor. Çünkü Ankara Anlaşması Vizesi için alacağınız danışmanlık hizmetini göçmen danışmanlığı sertifikası olan ve Göç Hizmetleri Komiserliği Ofisi’ne (The Office of the Immigration Services Commissioner – OISC) kayıtlı bir danışmanlık firmasından almanız önemlidir. Bu şart sadece başvurularını İngiltere’den yapacak olan kişiler için geçerlidir. Vatandas.UK İstanbul ve İzmir’de bulunan iki Türk hukuk bürosunun konsorsiyumu olmakla birlikte, İngiltere ayağında sertifikalı göç danışmanları ve OISC kayıtlı firmalarla çalışmaktadır. Bu sayede en son düzenlemeleri takip eden bir ekipten hizmet aldığınızdan emin olabilirsiniz. Ayrıca vize başvurunuzun herhangi bir nedenden dolayı reddedilmesi durumunda sertifikalı bir göç danışmanından hizmet almış olmak itiraz başvurunuzun kabul edilmesi için ön şart gibi görülmektedir.

Vatandas.UK’ın diğer kurumlardan farkı nedir?

Vatandas.UK gibi Ankara Anlaşması Vizesi başvurularını takip eden pek çok kurum vardır. Fakat bunların tamamı vizeyi alana kadar hizmet alabileceğiniz kurumlardır. Vatandas.UK ise İngiltere vatandaşlığını alana kadar her türlü ihtiyacınıza cevap içeren hizmetler sunmaktadır. Vatandas.UK vizeyi aldıktan sonra en doğru muhasebecilerle çalışmanızdan tutun, ev kiralama hizmetlerine kadar size yardımcı olabilecektir. Elbette bu hizmetlerden yararlanmak zorunda değilsiniz. Ancak ihtiyaç duyduğunuzda arayabileceğiniz birilerinin olduğunu bilmek yurtdışındaki hayatınızı kolaylaştıracaktır.

Read more

Written by:

Comments (0) 27 Şubat 2017 /

İngiltere’de Yaşam Danışmanlığı Başvuruları

Blog

union-flag

Ankara anlaşmasıyla ingiltere vatandaşlığı artık çok kolay.

Vatandas.UK’ın Verdiği Hizmetler

İngiltere’de yaşadığınız müddetçe başınızın sıkıştığı her zaman yanınızdayız. Müşterilerimizin Ankara Anlaşması Vizesi süresince yapmaları gerekenleri aylık bazda takip ediyoruz. Ev kiralamaktan, dil kursuna, hastane kaydından avukatlık hizmetlerine kadar yardımcı oluyoruz.
Vatandas.UK olarak İngiltere’de geçireceğiniz ilk beş yıl boyunca sağlayacağımız bu desteğin sadece hayatı kolaylaştırıcı bilgiler olmadığının da altını çizelim. Beş yıl önce başladığınız İngiltere vatandaşlığı yolculuğunu başarıyla tamamlamak istiyorsanız, bu beş yıl boyunca adınızın bir evrak sahteciliğine, yüz kızartıcı bir suça ve İngiltere hükümetinin sizi ‘güvenilemez’ ilan etmesine sebep olarak bir olaya karışmaması gerekiyor. Aslında sübjektif bir ifade olan ‘güvenilemez’ ifadesinin altına pek çok şey girebileceğinden, Vatandas.UK sadece hata yapmamanızı değil, aynı zamanda yanlış anlaşılmamanızı da önemsiyor.

Danışman Firmadan Hizmet Almazsak Ne Gibi Sorunlarla Karşılaşabiliriz

Bugüne kadar Vatandas.UK gibi bir danışmanlık firmasının hizmetini almamış kişilerin düştükleri bazı durumların faturasının ağır olduğunu gördük. Söz gelimi ödenmemiş vergi borçları, belgelendirilmemiş ticari faaliyetler, yılda doksan günden fazla İngiltere dışında kalma hatası, adres değişikliklerinin içişleri bakanlığına bildirilmemesi, sürekli olarak alınan trafik cezaları, aşırı kötü finansal kredi notu, çok evlilik, çocuk işçi çalıştırma gibi hatalar Ankara Anlaşması Vizesi sahibi olan bazı kişilerin vatandaşlık alamamalarına sebep olabiliyor.
Böyle hatalara düşmek istemiyorsanız Vatandas.UK ile çalışmalısınız. Unutmayın, düşmemek için göstereceğiniz irade ve yapacağınız masraf, düştükten sonra kalkmak için sarf edeceğiniz emek ve sermayeden çok daha azdır. Vatandas.UK sizin vatandaşlık sigortanızdır.

Read more

Written by:

Comments (0) 26 Şubat 2017 /

İngiltere Vatandaşlığı ve Pasaportu Başvuruları

Blog

ingiltere-fotoğrafları

Ankara anlaşmasıyla ingiltere vatandaşlığı artık çok kolay.

İngiltere Vatandaşlığı ve Pasaportu

İngiltere’de beş yıl boyunca legal olarak çalışmış müşterilerimizin önce vatandaşlık ve sonra da pasaport başvurularını yapıyoruz. Bunun için gerekli olan İngilizce sertifikasını ve İngiltere’de Yaşam imtihanından geçer not almanın yollarını gösteriyoruz.
Ankara Anlaşması kapsamında süresiz oturum izninizi aldıktan bir sene sonra, yani toplamda beş yılı tamamladıktan sonra İngiltere vatandaşlığına başvurabilirsiniz. Oturum uzatma ve süresiz oturum başvurusu sırasında beklediğiniz süreler de bu beş yılın içinde sayılacaktır. Yani İngiltere hükümeti bu süreci uzatma imkanına sahip değil. Ne yazık ki İngiltere vatandaşlığı başvurusu Ankara Anlaşması kapsamında elde edilen bir hak değil. Dolayısıyla da Ankara Anlaşması vizesi sahiplerinin tabi olmadığı bazı şartlar burada geçerli. Öncelikle artık İngilizce dil sertifikanızı almış olmalısınız.
Vatandas.uk olarak dil sertifikanızı ülkedeki ilk yılınız içinde almanızı tavsiye ediyoruz. Eğer güveneceğiniz bir dil kursu arıyorsanız vatandas.uk size yardımcı olmaya hazır, bunu zaten biliyorsunuz.

Birleşik Krallıkta Yaşam Testi

Vatandaşlık başvurusunun ikinci şartı Birleşik Krallıkta Yaşam (Life in the UK) testinden geçer not almak. Bu testten ve İngilizce sertifikası şartından sadece 18 yaş altı ve 65 yaş üstü kişiler muaftır. Bu iki yaş arasındaysanız dil sertifikası ve test sonucu olmadan başvuru yapamazsınız.
Önemli bir konu da bu süreçte ne kadar yurt dışında kalma hakkınız olduğudur. Son 12 ay içinde, yani beşinci yılınızda 90 günden fazla, toplamda da beş yıl içinde 450 günden fazla İngiltere dışında kalmış olanlar vatandaşlık başvurusu yapamazlar.

İngilterede Kriminal Olaylara Dikkat Etmelisiniz.

Bu şartlara ek olarak ülkede geçirdiğiniz beş yıldaki adli sabıkanız, polis kayıtlarınız, mahkeme kararları ve cezalarınız incelenecek ve bunlar hakkınızda verilen kararı etkileyebilecektir. Yani ülkede geçirdiğiniz bu beş yıl boyunca herhangi bir kriminal vakaya karışmamak için azami dikkat göstermelisiniz. Özellikle vergi konusunda hata yapmamanız için pasaportunuzu elinize alana kadar Vatandas.UK’dan ayrılmamanızı, hizmetlerimizden yararlanmaya devam etmenizi tavsiye ediyoruz.

Read more

Written by:

Comments (0) 26 Şubat 2017 /

İngiltere’de Süresiz Oturum Başvuruları

Blog

Ankara anlaşmasıyla ingiltere vatandaşlığı artık çok kolay.

İngiltere’de Süresiz Oturum Alma

Ankara Anlaşması vizesiyle İngiltere’de dört yıl yaşamış olan müşterilerimizin süresiz oturum başvurularını yapıyoruz. Bu vize müşterilerimize istedikleri işte çalışma ve İngiltere’nin sosyal devlet hizmetlerinden yararlanma imkanı sağlıyor; vatandaşlığa giden yolu açıyor.
Ankara Anlaşması kapsamında serbest meslek sahibi, çalışan veya bu ikisinden birinin bağımlısı olarak İngiltere’de toplam dört (4) yıl yaşadıktan sonra süresiz oturum hakkı kazanabilirsiniz. Bu dört yılı tam olarak doldurmadan önce başvurunuzu yapamazsınız. Bu süre şartının dışında, diğer süresiz oturum izni başvurularında aranan şartların hiçbiri Ankara Anlaşması Vizesinden kaynaklanan başvurular için geçerli değildir. Örneğin evlilik sebebiyle yapılan süresiz oturum izni başvurusunda istenen İngilizce sertifikası sizden istenmeyecek.

Süresiz Oturum Alınca İstediğim Mesleği Yapabilecek miyim?

Süresiz oturum iznini aldıktan sonra artık bir daha oturum başvurusu yapmak zorunda kalmayacaksınız. Dahası, bu tarihten itibaren sadece başvurduğunuz serbest meslek dalında çalışma kısıtlamasından da kurtulmuş olacaksınız. Artık istediğiniz yarım ve tam zamanlı işte çalışabilirsiniz. Dahası artık İngiliz vatandaşlarının yararlandığı bütün sosyal yardımlardan da yararlanabilirsiniz.
Kısacası henüz bir İngiltere pasaportunuz yok, ama bir İngiliz vatandaşının ülke içinde yararlandığı bütün imkanlardan siz de yararlanabilirsiniz. O gün geldiğinde Vatandas.UK olarak yanınızda olmak ve dört yıllık maratonun mutlu sonunu birlikte yaşamak istiyoruz. Gelin Vatandas.UK’a mutluluğu paylaşalım.

Read more

Written by:

Comments (0) 26 Şubat 2017 /

Ankara Anlaşması Vizesi Uzatma Başvuruları

Blog

ingiliz vatandaşlığı

İngiltere Vize Uzatma

Bir yıllık Ankara Anlaşması Vizesini almış olan müşterilerimizin üç yıllık uzatma başvurularını yapıyoruz. Bu başvurunun başarıyla sonuçlanması için bir yıl boyunca yapılması ve yapılmaması gerekenler ve derlenecek belgeler konusunda danışmanlık hizmeti veriyoruz.
Ankara Anlaşması Vizesi ile İngiltere’de işinizi kurduktan bir yıl sonra bu defa üç yıllık bir oturum almak için yeniden başvuru yapmalısınız. Bu başvuru Ankara Anlaşması çerçevesinde yapılan ikinci ve son başvurunuz olacak. Bu başvuruyu başarıyla yapmanız, vatandaşlığa giden yoldaki son büyük engel bu olması sebebiyle önemlidir. Üç yıllık oturum başvurusu, ilk başvurunuzdan farklı olarak Ankara Anlaşması Vizesini aldıktan sonraki bir yıl içinde yaptıklarınızı belgelemeniz gereken bir başvurudur. Yani İngiltere dışındaki geçmişinizin değil, İngiltere’deki bir yıllık geçmişinizin tartılacağı bir başvurudan bahsediyoruz.

Vize Uzatma İşlemi İçin Nelere Dikkat Etmek Gerekir

Üç yıllık uzatma vizesini almak eğer bu bir yıl içinde önemli bir hata yapmadıysanız zor olmayacaktır. Hatadan kasıt, evrakta sahtecilik, eksik vergi bildirimi, köklü bir iş planı değişikliği gibi şeyler. Vatandas.UK olarak müşterilerimizi kendi başlarına bırakmamamız da bu sebepten. Yapılmış bir hatayı telafi etmek için sarf edeceğiniz emek ve paranın çok daha azıyla bu hatayı yapmanıza engel olabiliyoruz.
Bunun için doğru bir hukuk bürosuyla, işinin ehli bir muhasebeciyle ve gerekiyorsa mali müşavirle çalışmanızı salık veriyoruz. Bunları siz bulamazsanız, biz bulup aracılık yapıyoruz. Üç yıllık oturum başvurusu için gerekli olacak bütün evrakları bu bir yıl boyunca derlemenizde rehberlik yapıyoruz. Kısacası, balık vermiyoruz, balık tutmasını öğretiyoruz. Gelin Vatandas.UK’a başınız ağrımadan İngiltere vatandaşlığına giden yolu birlikte kat edelim.

Read more

Written by:

Comments (0) 26 Şubat 2017 /

Ankara Anlaşması Bağımlı Vizesi Başvurular

Genel

ingiltere-manzaraları

Bağımlı Vizesi Başvurular

Ankara Anlaşması Vizesini almış olan müşterilerimizin kendilerine bağımlı aile bireylerinin vize başvurularını yapıyoruz. Ankara Anlaşması çerçevesinde eşiniz ve 18 yaşından gün almamış çocuklarınız da İngiltere’de oturum ve çalışma izni hakkı kazanırlar.

Ankara Anlaşması Vizesi Kategorileri

Ankara Anlaşması Vizeleri üç kategoride ele alınırlar. Buna göre:
1. Hali hazırda İngiltere’de çalışma vizesiyle bir işte çalışan Türk vatandaşlarının başvuracağı Ankara Anlaşması Türk Çalışan Vizesi. Buna teknik olarak ECAA1 vizesi denir.
2. İngiltere’de serbest meslek sahibi olmak isteyen Türk vatandaşlarının başvuracağı Ankara Anlaşması Türk İşinsanı Vizesi. Buna teknik olarak ECAA2 vizesi denir.
3. Hali hazırda yukarıdaki iki vize çeşidinden biriyle vize almış olan kişilerin bağımlı aile bireylerinin başvuracakları Ankara Anlaşması Bağımlılar Vizesi. Buna da teknik olarak ECAA3 vizesi denir.
Vatandas.UK olarak bu vize türlerinin tamamında müşterilerimize yardımcı oluyoruz. Dahası bağımlı vizesini aldıktan sonra bu kişilerin ihtiyaç duyacakları konularda da müşterilimize danışmanlık sağlıyor veya doğru danışmanlara yönlendiriyoruz. Söz gelimi okuma çağında çocukları olan müşterilerimizi çocuklarının en hızla İngiltere eğitim sistemine adapte olabilecekleri kaliteli okullara yönlendiriyoruz. Üniversite öncesinde ülkeye gelen müşterilerimizi eğitim danışmanlığı veren güvenilir kurumlarla tanıştırıyoruz. Eşlerin İngilizce eğitimi veya ehliyet kursu gibi ihtiyaçları olması durumunda da aracılık hizmetleri veriyoruz.
Bütün bunları yapabildiğimiz için haklı olarak diyoruz ki, işinizi şansa değil, Vatandas.UK’a bırakın…

Read more

Written by:

Comments (0) 26 Şubat 2017 /