Ankara Anlaşması ECAA Vizesinden Başvurucunun Ailesi de Faydalanabilir mi?

Blog

Ankara Antlaşması ECAA vizesine başvuran Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları başvuru sırasında veya başvuruları kabul edildikten sonra aileleri için de başvuru yapabilmektelerdir. Aile bireylerinin başvurusuna dependant adı verilmektedir.

Başvuru Türkiye’den yapılabildiği gibi aileler fertlerinin yasal olarak bulunduğu başka bir ülkeden de yapılabilir.

Şu an için yalnızca eş veya en az 2 yıldır birlikte yaşanılan partner ve 18 yaşından küçük çocuklar ile hastalığı, yaşlılığı gibi sebeplerse size bağlı olan, sizden başka bakacak kimsesi olmayan ve bu durumu ispat edebildiğiniz birinci dereceden akrabalarınız (anne, baba, büyükanne, büyükbaba vb.) dependant kapsamında kabul edilmektedir.

Siz vizenizi aldıktan sonra evlenmeniz halinde veya siz vizenizi aldıktan sonra size bağımlı duruma düşen birinci derece bir yakınınız olduğunda onlar için başvuru yapmanız halinde bu durumun göstermelik olmadığını, perde altında başka bir niyet yatmadığını ispat etmeniz gerekmektedir. Zira bu evliliğin deyim yerindeyse sahte bir evlilik olduğu şüphesi oluşur ise başvurunuz reddedilecektir. Aynı şekilde yakınınız size bağımlı olmadığı halde bu beyanla başvuru yapmanız halinde de kabul cevabı alamazsınız.
Ancak başvurunuz kabul edildikten sonra bakmakla yükümlü olduğunuz aile fertleriniz için de başvuru yapacaksanız, sunduğunuz maddi durumunuzun ailenizin ihtiyaçlarını karşılayacak durumda olması önemli bir konudur. Kendiniz için yaptığınız başvuru sırasında ortaya koyduğunuz maddi durum, ailenizin de size katılması durumunda onların ihtiyaçlarını karşılayamayacak tutarda ise başvurunuz reddedilecektir.

Maddi durumunuza ilişkin yeni belgeler sunmanız lehinize olacaktır.

Bu sayede başvurucunun ailesi de oturma iznine sahip olur. Başvurucu yalnızca beyan ettiği işi yapabilirken, eşi ise çalışma iznine sahip olacağından herhangi bir yerde çalışabildiği gibi İngiltere’de iş de kurabilir.
Bununla birlikte başvurucunun 16 yaşından küçük çocukların devlet okullarında ücretsiz eğitim alma hakkına sahip olmaktadır. Tüm bunların yanında aile fertleri sağlık hizmetlerinden de ücretsiz faydalanabilmektedirler.
Her zaman tavsiye ettiğimiz gibi gerek başvuru sırasında gerekse vize alındıktan sonra yapılacak başvurular uzmanlık gerektiren konular olduğundan mutlaka bir bilene danışarak hareket etmenizde fayda var.

Read more

Written by:

Comments (0) 21 Kasım 2017 /