Ankara Anlaşması ECAA Vizesini Aldım. Şimdi Ne Yapmalıyım?

Blog

Öncelikle tebrikler! Başvurunuz kabul edildi ve 1 yıllık Ankara Antlaşması vizenizi aldınız. Ankara Anlaşması diğer adıyla ECAA vizesi, size İngiltere’de iş kurmak ve iş planınızda yer alan işi yapma izni vermektedir. Gerekli şartları sağlayabilirseniz bu süreç sizi İngiltere vatandaşlığına götürecektir. Bu nedenle başvurunuzun kabulü, sürecin bittiği anlamına gelmiyor.

Bu yazımızda 1 yılın sonunda yapacağınız Ankara anlaşması – ECAA vizesi uzatım başvurunuzun kabul edilmesi için dikkat etmeniz gereken hususlardan kısaca bahsedeceğiz.

Türkiye’den yaptığınız başvurunuz kabul edildiğinde pasaportunuza geçici 1 aylık vize vurulacak ve İngiltere’de size tahsis edilen kartınızı alacağınız yeri gösteren bir mektup verilecektir.

Başvurunuz kabul edildiğinde 1 ay içinde İngiltere’ye gitmeniz gerekir mi?

İngiltere’den yaptığınız başvuru kabul edildiğinde ise kartınız adresinize gönderilecektir.
Başvurunuz kabul edildiğinde 1 hafta içinde polis merkezine gidip kayıt yaptırmanız gerekmektedir. Bundan sonra herhangi bir adres değişikliği, medeni hal değişikliği vs. durumlarda da bu kayıt işlemini yinelemeniz gerekecek.
Şirketiniz ister şahıs şirketi ister limitet şirket olsun şirketiniz için mutlaka banka hesabı açtırmanız gerekmektedir. İşinizden elde ettiğiniz geliri bu hesabınıza yatırıp daha sonra kişisel harcamalarınız için şahsi hesabınıza aktarmalısınız.

1 yılın sonunda vizenizin 3 yıl daha uzatılması için yapacağınız başvurunuzun kabul edilmesi için, kazancınızın başvuru sırasında hedef olarak gösterdiğiniz tutara ulaşması, başvurunuz sırasında potansiyel müşterileriniz olacağını beyan ettiğiniz kişilere hizmet verdiğinize dair fatura kesmeniz, gerekli sigortalarınızı yaptırmanız, vergilerinizi ödemeniz, internet ve gazete ilan sayfalarına iş ilanı vermeniz ve tüm bunlara ilişkin belgelerinizi saklamanız gerekmektedir. Müşterilerinizle sunduğunuz hizmetle ilgili yazışmanız ve bu yazışmalarınızı muhafaza etmeniz de önem arz etmekte.

Uzatım başvurunuzun kabulü için ne yapmanız gerek?

Unutmayın ki uzatım başvurunuzun kabulü için 1 yıl sonunda çizdiğiniz tablonuzun inandırıcı olması gerekiyor. Tüm gelirinizin %70’nin bir müşteri tarafından sağlanması, faturaların 12 aya dengeli bir şekilde yayılmamış olması gibi hususlar sizin bu işi yalnızca görünürde sürdürdüğünüz izlenimi uyandırabilir ve vize uzatma talebiniz kabul edilmeyebilir.

Bu süre içinde trafik suçu dahil olmak üzere herhangi bir ceza almanız hem vize uzatma başvurularınızın reddine ve hem de süresiz oturum başvurunuzun reddine sebep olmaktadır.

Tüm bunların yanında İngiltere’nin Ankara anlaşması ECAA vizesi başvurularının kabul kıstaslarının değişkenlik gösterdiğini, geçen yıl istemediği bir evrakı bu yıl isteyebildiğini de belirtmemiz gerekiyor.

Olumsuz bir sonuç almamanız için sizlere daha önce de tavsiye ettiğimiz gibi tüm bu sürecin uzman bir ekip tarafından titizlikle takip edilmesi gerekmektedir. Bizler vatandas.uk ekibi olarak gerek ilk başvurunuzu gerekse uzatma işlemlerinizi sizler için özenle yürütüyoruz.

Read more

Written by:

Comments (0) 8 Kasım 2017 /