Ankara Anlaşması vizesi bulunan başvuru sahiplerinin, İngiltere’deki iş hayatının 4. yılında, süresiz oturum (Leave to Remain in UK) icin başvurma hakkı olur.

Ankara Anlaşması ile selbest çalışma vizesi (self-employed) alan kişiler için üç aşamalı bir süreç söz konusudur. İlk Yılın sonunda gerekli şartları yerine getirir, işinizle alakalı finansal anlamda başarılı görünürseniz home office tarafından vizeniz 3 yıl daha uzatılacaktır. Toplam 4 yılın sonunda yapmakta olduğunuz işin gerekliklerini yerine getirmiş olursanız İndefinite Leave to Remain yanı süresiz oturum alma hakkınız olur.İngiliz vatandaşlığı hakkını elde etmek için ise 1 yıl daha Birleşik Krallık’ta yaşamanız gerekmektedir.

Süresiz Oturum izniyle alakalı Homeoffice (İngiltere İç İşleri Bakanlığı) 16 Mart tarihinde bir resmi bir açıklama yayınlamış, ve geçerli şartların düzenlenerek bu konuda bir değişikliğe gidileceğini bildirmiştir. Süresiz Oturum ile ilgili düzenleme tamamlandığında sitemiz üzerinden yayınlanacaktır. Konuyla ilgili güncel gelişmeleri sitemizden takip edebilirsiniz.

İngiltere’de Süresiz Oturum Alma

Vatandas.UK ekibi olarak, Ankara Anlaşması vizesiyle İngiltere’de dört yıl yaşamış olan müşterilerimizin süresiz oturum başvurularını da yapıyoruz. Süresiz oturum vizesi, self-employed olarak İngiltere’de iş kurandanisanlarimiza istedikleri işte çalışma ve İngiltere’nin sosyal devlet hizmetlerinden yararlanma imkanı sağlıyor; vatandaşlığa giden yolu açıyoruz.
Ankara Anlaşması kapsamında serbest meslek sahibi, çalışan veya bu ikisinden birinin bağımlısı olarak İngiltere’de toplam dört (4) yıl yaşadıktan sonra süresiz oturum hakkı kazanabilirsiniz. Bu dört yılı tam olarak doldurmadan önce başvurunuzu yapamazsınız. Bu süre şartının dışında, diğer süresiz oturum izni başvurularında aranan şartların hiçbiri Ankara Anlaşması yoluyla alinan vizeler için geçerli değildir. Örneğin evlilik sebebiyle yapılan süresiz oturum izni başvurusunda istenen İngilizce sertifikası sizden istenmeyecektir.

Süresiz Oturum Alınca İstediğim Mesleği Yapabilecek miyim?

Süresiz oturum iznini aldıktan sonra artık bir daha oturum başvurusu yapmak zorunda kalmayacaksınız. Dahası, bu tarihten itibaren sadece başvurduğunuz serbest meslek dalında çalışma kısıtlamasından da kurtulmuş olacaksınız. Artık istediğiniz yarım ve tam zamanlı işte çalışabilirsiniz. Ayrica artık İngiliz vatandaşlarının yararlandığı bütün sosyal yardımlardan da yararlanabilirsiniz.
Kısacası henüz bir İngiltere pasaportunuz olmasada, bir İngiliz vatandaşının ülke içinde yararlandığı bütün imkanlardan siz de yararlanabilirsiniz. Vatandaş.UK ekibi olarak tüm bu süreçte danışanlarımızın yanında yer alıyor ve bu mutluluklarını gururla paylaşıyoruz.
Yaşanabilecek olası aksilikler, yasal düzenlemelere uygunsuz hareket etmek, banka, tapu dairesi v.b resmi kurumlarla yaşanabilecek aksaklıklar uzatma sürecini olumsuz etkileyebilmektedir. Bu nedenle 1 yıllık vizenin sonrasında profesyonel danışmanlık almaya devam etmek çok daha sağlıklı olacaktır. Ankara Anlaşması sonucu İndefinite Leave to Remain UK (ILR) – ingiltere/ Birleşik Krallık’ta süresiz oturum hakkı için profesyonel ekibimize hemen danışın, işinizi şansa bırakmayın…