Ankara Anlaşması ile Birleşik Krallık’ta kendi işinizi yapabilirsiniz. Bu şekilde ailenizle beraber ülkede yaşama hakkına sahip olursunuz. Ankara Anlaşması vizesi özellikle son dönemlerde Türk vatandaşları tarafından oldukça talep görmektedir. Başvuruların artmasının sebeplerinden biri, İngiltere’nin kısa bir süre içinde Avrupa Birliği üyeliğinden çıkması ve bu durumun bu vize türüne de etki etmesi beklentisidir. Aklında İngiltere’de yaşama fikri olan sermaye sahibi Türk vatandaşları için Ankara Anlaşması son dönemlerin en çok tercih edilen vize başvurusudur.

Ankara Anlaşması Vizesi

Ankara Anlaşması Vizesi sayesinde Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları İngiltere’de iş kurabilir, serbest meslek sahibi olarak çalışma vizesi alabilir ve beş yıl boyunca ülkede kaldıktan sonra İngiltere vatandaşlığına başvurabilirsiniz. İngiltere vatandaşlığına giden bu yolda vizenizi bir defa uzatmak, bir defa da süresiz oturum almak üzere başvuruda bulunacaksınız.


Ankara Anlaşması Vizesi İlk Yıl

Ankara Anlaşması Vizesi ilk verildiğinde bir yıl süre için verilir. Bu bir yıl içinde İngiltere dışındaysanız İngiltere’ye gidip yerleşmek ve kurmayı taahhüt ettiğiniz işi kurmak ve işler hale getirmek durumundasınız.
Birinci yılın sonunda vizenizi uzatmak için ikinci bir defa başvuracaksınız. Bu başvurunuz başarılı olursa bu defa üç yıllık bir oturum alacaksınız. İlk yıl gerekli olan evrakları doğru derleyememişseniz, kendinizi evrakta sahtecilik ve kaynağı belirsiz finansman kullanımı hissini doğurabilecek bir duruma düşürmüşseniz İngiltere İçişleri Bakanlığı, vizenizi iki veya bir yıllığına uzatabileceği gibi uzatmayı tümden reddedebilir.

Üç Yıllık Vize Uzatması Almak

İşler yolunda gider de bu üç yıllık uzatmayı alırsanız önünüzde iki dönemeç daha var: dördüncü yılın sonunda süresiz oturumu almak ve beşinci yılın sonunda vatandaşlık başvurusunda bulunmak.
Bu zorlu gibi görünen süreç aslında bazı temel kurallara uyulduğunda hiç baş ağrısı olmaksızın tamamlanabilen bir süreç. Ankara Anlaşması Vizesine kendi başınıza başvurabilirsiniz, ancak bu süreci sağlıklı bir şekilde tamamlamak istiyorsanız kesinlikle bir göç hukuku danışmanlık bürosundan veya hukuk bürosundan destek almanızı tavsiye ederiz.Ekibimizde yer alan tecrübeli avukat ve sertifikalı göçmenlik danışmanlarıyla iletişime geçmek için bize hemen canlı chat veya whatsapp hattımız üzerinden ulaşabilirsiniz.

(Yazıda bahsi geçen Ankara Antlaşması kapsamında süresiz oturum ve devamında vatandaşlığa başvurma hakkı 16.03.2018 tarihli bir karar ile İngiltere Hükümeti tarafından askıya alınmıştır. Bu konuda yeni bir düzenleme yapılacağı ilan edilmiştir. Yeni düzenleme yapıldığında sizi bilgilendiriyor olacağız.)