İngiltere’de öğrenciyken çalışmanın ve diplomayla birlikte vatandaşlık da almanın yolu

İngiltere’de öğrenciyken çalışmanın ve diplomayla birlikte vatandaşlık da almanın yolu


Türk Öğrenciler icin Ankara Anlaşması

İngiltere Türk öğrencilerin eğitim için gittikleri hedef ülkelerin başında geliyor. Bu ülkede lisans eğitimi alan vatandaşlarımız, mezun olduklarında İngiltere’de kalıp, iş kurmanın yollarını aramaya başlıyorlar. Oysa zamanında Ankara Anlaşması Vizesine başvurmuş olsalardı, diplomalarını alırken vatandaşlıklarını da alabilirlerdi. Nasıl mı? Elbette doğru adresten danışmanlık adresi alarak.

Öğrenci Vizesini Turist veya Çalışma vizesine Dönüştürmek

Öncelikle şunu bilmelisiniz. Normalde öğrenci vizesini veya turist vizesini çalışma vizesine dönüştürmek için Türkiye’ye veya resmi oturumunuz olan üçüncü bir ülkeye geçmek zorundasınız. Bu vize türü dönüşüm başvuruları ancak İngiltere dışından yapılabilmektedir. Ancak Ankara Anlaşması Vizesi başvurusunda bu şart aranmamaktadır. İngiltere’ye öğrenci olarak geldikten hemen sonra Ankara Anlaşması başvurusu yapabilir ve derslerinizden arta kalan zamanda para kazanabilirsiniz.
Ancak şunu unutmamalısınız; Ankara Anlaşması Vizesini aldığınız andan itibaren öğrenci vizeniz iptal olacak. Yani Ankara Anlaşması Vizenizin uzatılması için gerekli şartları yerine getirmezseniz, öğrenci vizenizi yeniden almak zorunda kalacaksınız.

Ankara Anlaşması ile vatandaşlığa geçiş yapabilmek için ihtiyaç duyulan toplam sürte 5 yıldır. 4 yıllık bir lisans eğitimi için öğrenci vizesi almış olan bir kişi, mevcut vize tipini Ankara Anlaşması vizesine çevirdiğinde, süreçten kar etmiş olur. Yani vize tipini Ankara Anlaşmasına çevirirse öğrencilik döneminde bulunduğu süre de vatandaşlık başvurusunda gösterilebilir. Birçok Türk öğrenci maalesef bu konuda geç hareket ettikleri için vatandaşlığa geçmede uzun süre beklemektedirler. Oysa ki bir uzmana danışarak sürecin başında doğru planlama yapıldığında, ingiltere vatandaşlığına çok daha kolay ve kısa bir şekilde ulaşmak mümkün olur. Ankara anlaşması ile önce 1 yıllık vize alabilirsiniz. Sonrasında bu süreyi üç yıla kadar uzatma hakkınız vardır. Toplam 5 yılın sonunda İngiltere’de pasaportuna sahip olabilirsiniz.

Ankara anlaşması farklı dönemlerde yapılan düzenlemelerle değişikliğe uğrayabilir. Bu nedenle herhangi bir planlama yapmadan önce uzman biriyle görüşüp bilgilerin teyidini almak faydalı olacaktır. Konuyla alakalı vatandaş.uk ekibinde bulunan göçmen hukuku sertifikalı avukatlara ve danışmanlarımıza istediğiniz zaman ulaşabilirsiniz. İhtiyacınız olan en doğru bilgiyi sizlerle paylaşmaktan mutluluk duyarız. Dilerseniz canlı sohbet üzerinden dilerseniz de whatsapp hattımızdan bize hemen şimdi ulasın!

(Yazıda bahsi geçen Ankara Antlaşması kapsamında süresiz oturum ve devamında vatandaşlığa başvurma hakkı 16.03.2018 tarihli bir karar ile
İngiltere Hükümeti tarafından askıya alınmıştır. Bu konuda yeni bir düzenleme yapılacağı ilan edilmiştir. Yeni düzenleme yapıldığında sizi bilgilendiriyor olacağız.)

6 Comments

  1. Ali Tahsin Erol dedi ki:

    Ankara Antlaşması ile ingilterede her türk vatandaşı işletme sahibi olup önce oturum ve sonrasında da vatandaşlık alma hakkına sahip olabilir.

  2. […] Ankara Anlaşması Vizesi sayesinde Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları İngiltere’de iş kurabilir, serbest meslek sahibi olarak çalışma vizesi alabilir ve beş yıl boyunca ülkede kaldıktan sonra İngiltere vatandaşlığına başvurabilirsiniz. ingiltere vatandaşlığı’na giden bu yolda vizenizi bir defa uzatmak, bir defa da süresiz oturum almak üzere başvuruda bulunacaksınız. İşte adım adım İngiltere vatandaşlığına giden yol: […]

  3. […] Ankara Anlaşması Vizesi sayesinde Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları İngiltere’de iş kurabilir, serbest meslek sahibi olarak çalışma vizesi alabilir ve beş yıl boyunca ülkede kaldıktan sonra İngiltere vatandaşlığına başvurabilirsiniz. ingiltere vatandaşlığı’na giden bu yolda vizenizi bir defa uzatmak, bir defa da süresiz oturum almak üzere başvuruda bulunacaksınız. İşte adım adım İngiltere vatandaşlığına giden yol: […]

  4. […] Ankara Anlaşması Vizesi sayesinde Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları İngiltere’de iş kurabilir, serbest meslek sahibi olarak çalışma vizesi alabilir ve beş yıl boyunca ülkede kaldıktan sonra İngiltere vatandaşlığına başvurabilirsiniz. ingiltere vatandaşlığı’na giden bu yolda vizenizi bir defa uzatmak, bir defa da süresiz oturum almak üzere başvuruda bulunacaksınız. İşte adım adım İngiltere vatandaşlığına giden yol: […]

  5. Çağla dedi ki:

    Konuyu çok güzel anlatmışsınız. İngiltere’de öğrenciyken çalışmanın ve diplomayla birlikte vatandaşlık da almanın bir yolu var hakkında bende artık bir şeyler biliyorum. Teşekkür ederim.

    • vatandas dedi ki:

      Ankara anlaşması ile hem işinizi kurup yürütebilir, hem de eğitiminizi geliştirebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

//]]>
Önceki yazıyı okuyun:
İngiltere’de Yaşamak Hayal Değil

Ankara Anlaşması Vizesi sayesinde Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları İngiltere’de iş kurabilir, serbest meslek sahibi olarak çalışma vizesi alabilir ve beş yıl...

Kapat