Ankara Anlaşması ile süresiz oturum hakkına sahip olduktan 1 yıl sonra İngiliz vatandaşlığı alabilir ve akabinde İngiliz pasaportu sahibi olabilirsiniz. İngiltere vatandaşlık ve pasaport işlemleri için öncelikle süresiz oturum hakkını elde etmiş olmak gerekmektedir.


Ankara anlaşması ile İngiltere’de 5 yıl boyunca kendi işinizi başarıyla yürütmeniz durumunda, süresiz oturum (ILR) hakkını kazanmış olacaksınız. Süresiz oturum hakkını elde ettikten 1 yıl sonra ise, önce vatandaşlık sonrasında ise İngiltere pasaportu sahibi olabileceksiniz. İngiltere vatandaşlık başvuruları için uzmanlarımızdan bilgi alabilirsiniz.

Tüm bu işlemler sırasında yetkili göçmenlik ofisimiz aracılığı ile yanınızda yer alıyoruz.  İngiltere’de iş kurma amacıyla self-employed vizesi alan danışanlarımız sürecin sonunda çifte vatandaş olma hakkını kazanıyor.

Kuşkusuz bu sürecin en keyifli yanı sonunda dünyaca değeri olan İngiliz pasaportuna sahip olmanız olacaktır. 173 ülkeye vizesiz giriş hakkı veren dünyanın en avantajlı pasaportlarının başında gelen ingiliz pasaportuna uzman ekibimiz aracılığıyla sorunsuz bir şekilde ulaşabilirsiniz.

 

Ankara anlaşması ile 5 senenin sonunda İngiltere vatandaşlık alabilmek için gerekli şartlar;

  • Başvuru yapabilmek için 18 yasından büyük olmak gerekir.
  • Başvuran kişinin sabıka kaydı olmamalıdır.
  • Başvuran kişi son 10 yıl içerisinde Birleşik Krallık’ta göçmenlik ile ilgili herhangi bir suç işlememiş ve Home Office’e karşı herhangi bir yalan beyanda bulunmamış olmalıdır.
  • Başvuru yapan kişinin son 6 yıldır herhangi bir vize türüyle İngiltere’de bulunuyor olması gerekir.
  • Başvuru sahibinin son 12 ayda Birleşik Krallık’ta sürekli oturum izni (indefinite) olması gerekir
  • İngiliz vatandaşlığı için son 5 yılda 450 günden fazla, son 12 ayda ise 90 günden fazla Birleşik Krallık dışında bulunmuyor olmak gerekir.
  • Önemli bir konu da, bu süreçte ne kadar yurt dışında kalma hakkınız olduğudur. Son 12 ay içinde, yani beşinci yılınızda 90 günden fazla, toplamda da beş yıl içinde 450 günden fazla İngiltere dışında kalmış olanlar vatandaşlık başvurusu yapamazlar.
  • Ayrıca, İngiltere’de yaşarken sicilinizin temiz kalmasına dikkat etmelisiniz. Ülkede geçirdiğiniz altı yıldaki adlı sabıkanız, polis kayıtlarınız, mahkeme kararları ve trafik cezaları da dahil olmak üzere, cezalarınız incelenecek ve sonuçları, hakkınızda verilen kararı etkileyebilecektir. Yani ülkede geçirdiğiniz bu altı yıl boyunca herhangi bir soruşturma geçirmemeye azami dikkat göstermelisiniz.
  • Birleşik Krallık vatandaşı olabilmek için iyi karakterli olmak şarttır.
  • Özellikle vergi konusunda hata yapmamanız için pasaportunuzu elinize alana kadar danışmanlık almaya devam etmenizi tavsiye ediyoruz.
  • Vatandaş.uk olarak göçmen hukuku sertifikalı uzman ekibimizle tüm bu süreçte yanınızda sizin yanınızda yer alıyoruz. İngiltere vatandaşlık başvuruları ile ilgili detaylı bilgi almak ve aklınızdaki sorulara yanıt bulmak için bize hemen ulaşabilirsiniz.