Göçmenlik yasası ile birlikte göçmen vatandaşlar için birçok yenilik, hak ve imkanlar oluşmaktadır. Buradaki asıl amaç göçmen kişilerin de bir yere yerleşik hayata geçmesi ve bu süreçte kendisine ve o ülkenin ekonomisine katkı sağlamasıdır. İngiltere hükümeti de göçmen kişiler için belli koşullar ışığında çalışma ve yerleşik hayata geçirmeyi hedeflemektedir. Bunun için de nitelikli çalışan alabilmek adına vizeye başvuran göçmen kişinin özelliklerini ölçebilmek için belli bir puanlama sistemi ile vize vermektedir. Göçmenlik yasalarına göre kişinin çalışmaya başladığı şirketin sponsorluk yetkisi olması gerekmektedir.

Lisanslı bir sponsorluk şartı bulunmaktadır.

Vize başvurusu İngiltere seyahatinden 3 ay öncesi dönemde yapılmalıdır. Göçmenlik yasasına göre de vize sonuçları ortalama 3 hafta içerisinde açıklanmaktadır. Göçmen vatandaşlar da İngiltere’deki diğer kişiler gibi birçok haktan yararlanabilmekte, ailelerini de yanlarında getirebilmektedirler. İngiltere’deki sağlık, eğitim, sosyal haklar gibi birçok haktan yararlanma hakkına sahiptirler. Böylelikle oraya tamamen adapte olarak hem kendine hem de bulundukları ülkeye ekonomik olarak katkıda bulunabilmektedirler. Zamanla gerekli şartlar sağlandığında adım adım orada yerleşik hayata geçmeye başlanabilmektedir. Böylelikle göçmen vatandaşlar da İngiltere’de vatandaş olma şansına sahiptirler. Yine iş konusuna değinecek olursak vize başvurusundaki işte çalışma zorunluluğu bulunmaktadır. Fakat kişi istediği işte ek olarak çalışabilmektedir. İki iş birden yapma hakkına sahiptirler. Gerekli süreyi tamamladıklarında iş olarak da esnek kararlar ortaya çıkacaktır.

Belli bir süre sonunda kişi tamamen hem işine hem yaşadığı yere adapte olmuş olacaktır.

Bu da orada oturma ve çalışma izninin sürekli hale gelmesini sağlayacaktır. Göçmenlik yasasına göre İngiltere’nin kendi halkı dahil olmak üzere yoksul vatandaş kalmayarak ekonomiyi güçlendirerek göçmen vatandaşlarla ekonomiye can vermek ve göçmen vatandaşların da hayatını maddi manevi olarak düzene sokmak hedeflenmektedir.