Fiance Visa – Nişanlılık Vizesi

Fiance Visa – Nişanlılık Vizesi

İngiliz vatandaşı ile bir evlilik planınız var ise, üç türlü vizeye başvuru yapabilirsiniz.

  1. Fiance visa yani Nişanlılık vizesine başvuru yapma imkanınız bulunmaktadır. Nişanlılık vizesi, size gelecekteki eşinize katılma ve onunla birlikte yaşama izni verir. Bu vize aynı zamanda potansiyel evlilik vizesi olarak da bilinir.
  2. Spouse visa/Family visa yani Evlilik vizesine de başvuru yapabilirsiniz. Öncelikle evlilik yapabilir, sonrasında bu vizeye başvuru yapabilirsiniz.
  3. Partner visa yani birliktelik vizesine de başvuru yapabilirsiniz. Bu vize tipinden başvuru yapabilmeniz için 2 yıldır beraber yaşadığınızı ispatlamanız gerekmektedir.

 

 Fiance Visa – Nişanlılık Vizesi

Başvuran kişinin aşağıdaki şartaları sağlıyor olması gerekir:

–       Her iki kişinin de 18 yaşından büyük olması gerekir

  • Çiftin daha önceden birbirleri ile görüşmüş olmaları ve belirli bir süre vakit geçirmiş olmaları gerekir
  • İki tarafın da evlilikle birlikte kesin olarak birlikte yaşama konusunda niyetli olmaları şarttır.
  • Boşanmış veya bekar olduğunu, eski ilişkinin sona erdiğini kanıtlamak gerekmektedir.
  • Her iki taraf da ihtiyaçlarını devlet desteği olmaksızın karşılıyabiliyor olmalarını ispatlaması gerekmektedir.
  • Sponsor olacak Nişanlının, İngiltere’de yetiri kadar birikime ya da yıllık 18,600 pound gelire sahip olduğunu ispatlaması gerekmektedir.
  • Bağımlı olanlar da dahil olmak üzere herkesi barındırabilecek uygun bir konut olmalı

–       İngilizce Dil Testini vermek.

 

Bu vize size altı ay İngiltere’de kalma hakkı verir. Bu sırada evlilik hazırlıklarını yapabilir, evlenebilirsiniz. Daha sonrasında, Türkiye’ye gelmeniz ve tekrar Spouse visa/Family visayani evlilik vizesine başvurmanız gerekmektedir.

 

Spouse/Family Visa – Evlilik Vizesi

Bir İngiliz vatandaşı ile evlilik yaptı iseniz, eşiniz üzerinden İngilterede oturum alabilirsiniz. İlk seferde 30 ay, ikinci seferde ise de 30 ay olmak üzere size vize verilecektir. Evlilik beş yıl boyunca kaldığı ve eşin mali şartları yerine getirdiği sürece, Süresiz Oturum almaya hak kazanırısınız.

Bu vizeye başvurular İngiltere’den mümkün olmamaktadır. Ta ki İngiltere’de başka bir vize ile bulunuyor olmaz iseniz. Mevcut vizenizi Family Visa yani aile vizesine çevirebilirsiniz.

Bu vizeye başvurmak için de yukarıdaki şartları karşılıyor olmak gerekir.

 

Aşağıdaki işlemlerde size danışmanlık hizmeti vereceğiz:

  1. Cover Letter hazırlanması
  2. Gerekli evrakların tercume edilmesi (Ekstra ücrete tabidir)
  3. Başvuru formunun doldurulması
  4. Başvuru dosyasının hazırlanması
  5. Bu süreçte danışmanlık hizmetinin verilmesi
  6. Başvurunun yapılması için randevu alınması

 

Tüm bu hizmetleri karşılığında

Fiance visa – Nişanlılık  vizesi için (6 aylık vize £ 1,000)

Spouse visa – Family Visa – Partner Visa  (Evlilik, Aile Birleşimi, Beraberlik vizeleri) için    £1,000 danışmanlık ücreti talep etmekteyiz.

Bu ücretin 1/2si iş başlangıcında, diğer 1/2si ise dosyanın Konsolosluğa verilmesi ya da Home Office’e başvurunun yapılmasında talep edilmektedir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

//]]>

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz. Daha Fazla Bilgi

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close