Ankara anlaşması vizesiyle İngiltere’de bulunan iş sahibi veya çalışan Türk vatandaşları, İngiltere/ Birleşik Krallık’ta eş ve 21 yaş altı çocukları ile beraber yaşayabilmek için ECAA3 Bağımlı Vizesi (Dependant Visa) ‘ne başvurmalıdırlar.

Ankara Anlaşması Vizesi sahipleri, kendilerine bağımlı aile bireylerini de İngiltere ye yanlarına alabilmekteler. Bağımlı olarak anlaşılması gereken kişiler, başvuru sahibinin eşi ve çocuklarıdır. Bu vize çerçevesinde eşiniz ve 21 yasından gün almamış çocuklarınız da İngiltere’de oturum ve çalışma izni hakkı kazanırlar. Eşiniz ve 21 yasından gün almamış çocuklarınız bu başvuruyu sizinle birlikte yapabildikleri gibi, size daha sonradan da katılabilirler.

Ankara anlaşması Bağımlı (Dependent) vizesine başvuru yapabilmek için belli şartlar aranmaktadır. Vize kapsamında kendi işini kurmuş veya Ankara anlaşması çalışan vizesi almış kişilerin, aile fertlerinin maddi sorumluluğunu alabileceklerini belgelemeleri beklenmektedir. Ayrıca bağımlı vizesinin aile bütünlüğünü koruma amaçlı veriliyor olmasından dolayı, aile ilişkisinin devamlılığının ispatı gerekmektedir.

Ankara Anlaşması Bağımlı (Dependant) Vizesine Başvuru Şartları;

  • Ankara anlaşması ile iş sahibi/çalışan olan kişinin eşi 18 yasından büyük olmalıdır.
  • Resmi evli oldukları belgelenmelidir. Nişanlı ya da partner olma hali kişiye göçmenlik hakkı vermez.
  • Eşlerin yüzyüze tanışmış olmaları zorunludur. Vekalet yoluyla evlilik yapılan ülkelerde gerçekleşen evlilikler için taraflar tanıştıklarını ispat etmelidirler.
  • Bağımlı vizesine bavuru yapabilmek için çocukların 21 yasından gün almamış olmaları gerekmektedir.
  • Ankara anlaşması yoluyla vizesi bulunan işyeri sahibi ya da çalışan kişinin, ailesini geçindirebilecek finansal yeterliliğinin bulunması gerekmektedir. Bununla ilgili resmi bir tutar
    belirtilmemekle birlikte Birleşik Krallık taki asgari yaşam düzeyi baz alınmaktadır. Maddi yeterlilik düzeyinin yüksek olması başvurunun olumlu sonuçlanmasında etkilidir.
  • Bağımlı vizesiyle ingiltere/Birleşik Krallık’a gelen eşler için full-time çalışma hakkı vardır. Yalnız kişinin işi hazır olsa dahi başvuru sırasında esas vize sahibinin maddi durumu gözönüne alınır.
  • Bağımlı vizesine başvuru yapacak eş ve çocukların kendi maddi imkanlarının iy olması dosyayı olumlu yönde destekler.
  • İngiltere/Birleşik Krallık ‘ta ailenin ikametine uygun standartlarda yerleşim imkanının olması gerekir.
  • Bağımlı vizesi, asıl vize sahibine bağlı olduğundan, asıl vize sahibinin vize şartları geçerli olur. Eğer asıl vize sahibi göçmenlik statüsünü kaybederse, eş ve çocuklar için de aynı durum
    söz konusu olacaktır.
  • Vize uzatma, süresiz oturum ve vatandaşlık hakkı süreci asıl vize sahibi için nasıl işliyorsa, bağımlılar için de aynı şekilde işler. Bağımlı vizesine sahip eş ve çocuklar da vize uzatmasını yapmak, süresiz oturuma başvurmak ve sürecin sonunda vatandaşlığa başvurmak durumundadır.
Bağımlı Vizesi Çalışma Hakkı Verir mi?

Bağımlı vizesi ile oturum alan eşiniz veya 21 yasin altındaki çocuklarınız, diledikleri işlerde çalışabilirler. Bağımlı vizesi, isminden de anlaşılacağı üzere, başvuru sahibinin durumuna bağlıdır. Başvuru sahibinin vize süresi ne kadar ise, bağımlı olan kişilerin çalışma izinlerinin süresi de o kadardır. Bağımlı olan kişiler, başvuru sahibinin hukuki durumuna doğrudan bağlıdırlar. Şöyle ki, başvuru sahibinin vizesinin iptal edilmesi, vizesinin uzatılması, vizesinin süresiz oturuma çevirilmesi ya da vatandaşlığa hak kazanması gibi hukuki sonuç doğuran durumlar, otomatik olarak bağımlılar için de geçerli olacaktır.

Vatandaş.uk olarak ekibimizde yer alan göçmen hukuku uzmanlarımız tarafından , öncelikle durumunuzu inceliyoruz. Akabinde danışmanlığımızda hazırlanan uygun bilgi ve belgelerin tercüme, düzenleme ve takibini gerçekleştiriyoruz. Tüm hukuki gereklilikleri titizlikle inceleyip dosyanızı hazırlıyoruz.

Vatandaş.UK ekibi olarak, yeni gelmiş olduğunuz bir ülkede karşılaşabileceğiniz sorunları en aza indirmek için çalışıyoruz.