Ecaa Vizesi (Ankara Anlaşması Vizesi) ne başvuran Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları eşleri için başvuru yapabileceği gibi çocukları için de aynı başvuruyu yapabilmektedirler. Başvuru sahibi, kendi adına başvuru yaparken aile fertlerini dahil edebileceği gibi, daha sonradan da yapılacak ikinci bir başvuru ile de bu işlemi gerçekleştirebilir.

Ecaa Vizesi için Eş ve 21 yaş altı çocuklar da başvurabilir

Başvuru sahibinin aile fertleri de Ankara Anlaşmasından yararlanabilirler. Şöyle ki, başvuru sahibinin eşi ve 21 yaşın altındaki çocukları bu vizenin tüm olanaklarından faydalanabilirler. Çocuklar tek başına seyahat edemeyeceğinden ebeveyninin başvurusu ile gerekli belgeler konsolosluğa sunularak ailesi ile vize alma şansına sahiptir. 21 yaşın altındaki çocuğun bu vizeden yararlanabilmesi için başvuru sahibine bağımlı yani onun bakım ve gözetimi altında olması gereklidir.

Bağımsızlığını elde etmiş olan 21 yaş altındaki çocuklar için yapılan başvurular, bu sebepten dolayı red edilebilir. 21 yaşından büyük çocuklar, ailelerine bağımlı olsalar bile, bağımlı olarak başvuru sahibi ile başvuru yapamazlar. Kendilerinin ayrı başvuru yapmaları gerekmektedir.

Sonuç olarak, ECAA yani Ankara Anlaşması vizesine başvuran kişi ailesi ile birlikte İngiltere’ye yerleşme hakkına sahip olup yeni doğan bebek dahil olmak üzere vizesini alabilme şansına sahiptir.

Aile fertlerine çalışma hakkı

Ecaa vizesi, bir self-employed yani kendi işini kurup işletme vizesi olduğundan, başvuru sahibi başka iş yapamaz ve başkasının yanında çalışamaz. Bu durumda, kişinin vizesi iptal edilir ve kişi sınır dışı edilir.Ancak, başvuru sahibinin aile fertleri (eş ve 21 yaş altı çocukları) çalışma hakkına sahiptirler. Yani, eş ve 21 yaş altındaki çocuklar, bordro ile bir işyerinde çalışabilirler. Kendi işlerini yapma zorunluluğu yoktur.

Bu kuralın bilinmesinde fayda vardır. Şöyle ki, eşlerden hangisi adına Ankara anlaşmasına başvuru yapılmasına karar verilmesi aşamasında bu kuralı göz önünde tutmakta fayda vardır. Eşlerin sahip bulundukları mesleklerin hangisinin Ankara anlaşmasına (yani self-employed, kendi işini yapan ya da serbest meslek erbabı) olarak çalışmalarına uygun olduğunun tespiti önemlidir. Her meslek, Ankara anlaşması üzerinden yapılacak vize başvurusuna uygun olmayabilir. Bu sebeple, konusunda uzman olan ekibimize danışmadan karar almayın.