Ankara Anlaşması vizesi , size ve ailenize İngiltere’de kendi işinizi yaparak çalışma ve yaşama fırsatı sunmaktadır. 2 farklı türü bulunan ve ECAA olarak adlandırılan bu vize ile sürecin sonunda İngiliz pasaportuna sahip olabilirsiniz.

Ankara Anlaşması vizesi
Türkiye Cumhuriyeti ile İngiltere arasında yapılmış olan ve insanlara İngiltere’de yaşama ve çalışma hakkı tanıyan Ankara Anlaşması vizesi yani ECAA vizesi başvurusu Birleşik Krallık (ingiltere, Irlanda ve Iskocya) ülkelerine yapılmaktadır. Bu yüzden başvuran kişiler başvuru esnasında herhangi bir mülakata tabii tutulamamaktadır. Yalnızca Kısa süreli vize başvurularında bulunan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları İngiltere Konsolosluğu’na giderek orada mülakata katılmaktadırlar. Ankara Anlaşması vizesine başvuran Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ailelerini de yanlarına yani İngiltere’ye alabilmektedirler. Bunun şartı ise kişinin eşi ve çocukları için kısaca bakmakla yükümlü olduğu tüm aile fertleri için de kendisine aldığı Ankara Anlaşması Vizesi süresi kadar vize alması gerekmektedir. Buna ECAA3 Aile Birlesimi vizesi yani Bagimli (Independant) Vizesi adi verilmektedir.

Gerekli sartlara uyulduğu takdirde ailesi ile İngiltere’ye rahatlıkla yerleşmeye hak kazanmış olurlar.

Ankara Anlaşması vizesi için belli bir sermayeye sahip olmak gerekmektedir. Bu sermayenin vizenin alınabilmesi için gerekli yere bildirilmesi zorunludur. Ayrıca bu sermaye 3. bir kişiden alınmışsa bu paranın ne amaçla verildiği yani borç, miras gibi sebepler başvuru yapılırken mutlaka bildirilmelidir. Ayrıca Ankara Anlaşması vizesine başvurmanın iki kategorisi bulunmaktadır. Bunlardan birincisi; Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı İngiltere’de kendi şirketini kuracaksa bu kişinin “Turkish Business Person” adındaki vizeye başvuruda bulunması gerekmektedir.

Bu kategorilerden ikincisi; Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı İngiltere’de kendi kurmadığı var olan bir şirkette çalışmak için İngiltere’ye gidecekse “Turkish Employed” adındaki vizeye başvuruda bulunması gerekmektedir. Bu iki vize turunun vatandaşlığa geçme noktasında kendi şartları mevcuttur. Örneğin Turkish Business Person yani Self-Employed vizesi sahibi olanlar süreci başarıyla tamamlayıp 5 yılı doldurduklarında vatandaşlık için başvuru yapabilirken, başka bir işte çalışan kişiler için bu süre 10 yıldır

İki vize türü de Ankara Anlaşma Vizesi (ECAA vizesi) içeriğine, kurallarına ve uygulamalarına sahiptir.

Turkish Employed vizesine ingiltere’de Öğrenci vizesi veya AuPair vizesi ile bulunan ve son 1 yıllık sürede iş yeri değişikliği yapmadan aynı iş yerinde çalışmış Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları başvurabilmektedir. Bu kişiler İngiltere’de yaşamak için gerekli vizelerinden biri olan Turkish Employed vizesine kolaylıkla başvuruda bulunabilmektedirler. Ve 10 yılın sonunda direk olarak İngiltere vizesine başvuruda bulunup Ingiliz pasaportuna sahip olunabilmektedir.