Ankara Anlaşması Vizesi ile iş sahibi ya da çalışan olan kisiler öncelikle 1 yıllık oturum hakkı alabilmektedirler. Akabinde Ankara Anlaşması vize uzatma 3 yıllık dilimler halinde gerçekleşir ve yeniden başvuru yapmaları gerekmektedir.

Ankara Anlaşması Vizesi, kural olarak başvuru sahibine ilk aşamada 1 yıl olarak verilmektedir. Bu 1 yıllık süre aynı zamanda, başvuru sahibinin Home Office’e sunduğu iş planına uyup uyamadığının da bir denetim aşaması olarak da algılanabilir. Çünkü, Home Office (İçişleri Bakanlığı), 1 yılın sonunda, her şeyin planlandığı gibi gittiğine kanaat getirmesi durumunda, başvuru sahibinin vizesini 3 yıl daha uzatmaktadır. Aksi halde ise, başvuru sahibinin vizesini iptal etmekte ya da 3 yil yerine yalnizca 1 yıl daha uzatmaktadır. Ankara Anlaşması vize uzatma işlemlerini bizim aracılığımızla sorunsuz yapabilirsiniz.

Ankara Anlaşmasının ikinci aşaması olarak düşünülebilecek vize uzatma işlemi için, ilk 1 yıl içindeki alış satış faturalarınız, iş
sözleşmeleriniz, sigorta kayıtlarınız, adınıza gelen faturalar gibi önemli evraklar toplanmalıdır. Uzatma dosyanız, bir bakıma ilk yılınızda belirttiğiniz işi başarıyla yaptığınıza dair kanıtlardan oluşur.

3 Yıllık Vize Uzatma İşlemleri

Bir yıllık Ankara Anlaşması Vizesini almış olan danisanlarimizin üç yıllık uzatma başvurularını da yapıyoruz. Bu başvurunun başarıyla sonuçlanması için bir yıl boyunca yapılması ve yapılmaması gerekenler ve derlenecek belgeler konusunda danışmanlık hizmeti veriyoruz. ECAA vizesi ile İngiltere’de işinizi kurduktan sonra, vizenizi üçer yıllık dilimler halinde uzatabilirsiniz. Bu başvuruları başarıyla yapmanız, sizin için vatandaşlığa giden yolu kolay bir şekilde açacaktır. Üç yıllık oturum başvurusu, ilk başvurunuzdan farklı olarak, oturum ve çalışma izninizi aldığınız bir yıl içinde yaptıklarınızı belgelemeniz gereken bir başvurudur. Yani İngiltere dışındaki geçmişinizin değil, İngiltere’deki bir yıllık geçmişinizin tartılacağı bir başvurudan bahsediyoruz. İngiltere’deki iş hayatınızdan kazandıklarınız ile hayatınızı geçindirdiğinizi ispatlamanız gerekmektedir.

Ankara Anlaşması Vize Uzatma İşlemi İçin Nelere Dikkat Etmek Gerekir?

Üç yıllık vize uzatma işlemlerinin başarı ile sonuçlanması, bir önceki dönemdeki başarınıza bağlıdır. Önemli ve kasıtlı bir hata yapmadıysanız bu işlem zor olmayacaktır. Hatadan kasıt, evrakta sahtecilik, eksik vergi bildirimi, köklü bir iş planı değişikliği gibi örnekler gösterilebilir. Uzatma işlemleri süreci içerisinde danışmanlık almaya devam etmeniz faydalı olacaktır. Böylece 3 yılda bir yapılan başvurular için hazırlıklı olursunuz. Vatandaş.UK olarak müşterilerimizi bu süreçte yalnız bırakmıyoruz. Olası bir hatanın yol açabileceği maddi ve manevi sonuçları öncesinden öngörerek sizleri risklerden koruyoruz.
Bu süreçte doğru bir danışmanlık bürosuyla, işinin ehli bir muhasebeciyle ve gerekiyorsa mali müşavirle çalışmanız önemlidir. Bu aşamada doğru kişilerle ve kurumlarla çalışabilmeniz için sizleri yönlendiriyoruz. Üç yıllık oturum başvuruları için gerekli olacak bütün evrakları derlemenizde ve Home Office değişikliklerini bildirerek güncel kurallara uygun çalışmanız için rehberlik yapıyoruz. Göçmenlik hukuku sertifikalı uzman ekibimizle her zaman yanınızda olduğumuzu bilmenizi istiyoruz. Ankara Anlaşması vize uzatma işlemleri için WhatsApp veya canlı sohbet üzerinden bize yazabilir, İstanbul ya da Londra merkez ofislerimizi arayabilirsiniz.