Ankara Anlaşması ile iş sahibi ya da çalışan olan öncelikle 1 yıllık oturum hakkı alabilmektedirler. Akabinde bu süre 3 yıla uzatmak için yeniden başvuru yapmaları gerekmetedir.

Ankara Anlaşması Vizesi, kural olarak başvuru sahibine ilk aşamada 1 yıl olarak verilmektedir. Bu 1 yıllık süre aynı zamanda, başvuru sahibinin Home Office’e sunduğu iş planına uyup uyamadığının da bir denetim aşaması olarak da algılanabilir. Çünkü, Home Office (İçişleri Bakanlığı), 1 yılın sonunda, her şeyin planlandığı gibi gittiğine kanaat getirmesi durumunda, başvuru sahibinin vizesini 3 yıl daha uzatmaktadır. Aksi halde ise, başvuru sahibinin vizesini iptal etmekte ya da 3 yil yerine yalnizca 1 yıl daha uzatmaktadır.

Ankara Anlaşmasının ikinci aşaması olarak düşünülebilecek vize uzatma işlemi için, ilk 1 yıl içindeki alış satış faturalarınız, iş
sözleşmeleriniz, sigorta kayıtlarınız, adınıza gelen faturalar gibi önemli evraklar toplanmalıdır. Uzatma dosyanız, bir bakıma ilk yılınızda belirttiğiniz işi başarıyla yaptığınıza dair kanıtlardan oluşur.

3 Yıllık Vize Uzatma İşlemi

Bir yıllık Ankara Anlaşması Vizesini almış olan danışanlarımızın üç yıllık uzatma başvurularını da yapıyoruz. Bu başvurunun başarıyla sonuçlanması için bir yıl boyunca yapılması ve yapılmaması gerekenler ve derlenecek belgeler konusunda danışmanlık hizmeti veriyoruz. ECAA vizesi ile İngiltere’de işinizi kurduktan bir yıl sonra, bu defa üç yıllık bir oturum almak için yeniden başvuru yapılmaktadır. Bu başvuruyu başarıyla yapmanız, vatandaşlığa giden yoldaki son büyük engelin bu olması sebebiyle önemlidir. Üç yıllık oturum başvurusu, ilk başvurunuzdan farklı olarak, oturum ve çalışma izninizi aldığınız bir yıl içinde yaptıklarınızı belgelemeniz gereken bir başvurudur. Yani İngiltere dışındaki geçmişinizin değil, İngiltere’deki bir yıllık geçmişinizin tartılacağı bir başvurudan bahsediyoruz. İngiltere’deki iş hayatınızdan kazandıklarınız ile hayatınızı geçindirdiğinizi ispatlamanız gerekmektedir.

Vize Uzatma İşlemi İçin Nelere Dikkat Etmek Gerekir?

Üç yıllık uzatma vizesini almak eğer bu bir yıl içinde önemli bir hata yapmadıysanız zor olmayacaktır. Hatadan kasıt, evrakta sahtecilik, eksik vergi bildirimi, köklü bir iş planı değişikliği gibi örnekler gösterilebilir. Bu 1 yıllık süreç içerisinde danışmanlık almaya devam etmeniz faydalı olacaktır. Böylece 3 yıllık başvuru için hazırlıklı olursunuz. Vatandaş.UK olarak danışanlarımızı bu süreçte yalnız bırakmıyoruz. Olası bir hatanın yol açabileceği maddi manevi sonuçları öncesinden öngörerek danışanlarımızı risklerden koruyoruz.
Bu süreçte doğru bir danışmanlık bürosuyla, işinin ehli bir muhasebeciyle ve gerekiyorsa mali müşavirle çalışmanız önemlidir. Bu aşamada doğru kişilerle ve kurumlarla çalışabilmeniz için size yönlendiriyoruz. Üç yıllık oturum başvurusu için gerekli olacak bütün evrakları, bu bir yıl boyunca derlemenizde rehberlik yapıyoruz. Göçmenlik hukuku sertifikalı uzman ekibimizle her zaman yanınızda olduğumuzu bilmenizi istiyoruz.