Ankara Antlaşması ECAA vizesinde başvuru sahibinin ailesini vizeye dahil etmek mümkündür. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları vizeye başvuru sırasında veya vize başvuruları olumlu sonuçlandıktan sonra aileleri için vizeye başvurabilmektedirler. Aile bireylerinin başvurusuna Bağımlı yani Dependant adı verilmektedir.

Başvuru Sahibinin Ailesi için vizeye Türkiye’den başvuru yapılabildiği gibi aileler fertlerinin yasal olarak bulunduğu başka bir ülkeden de yapılabilir.

Şu an için yalnızca /en az 2 yıldır birlikte yaşanılan partner, 21 yaşından küçük çocuklar, hastalık/yaşlılık gibi sebeplerse size bağlı olan sizden başka bakacak kimsesi olmayan ve bu durumu ispat edebildiğiniz birinci dereceden akrabalarınız (anne, baba, büyükanne, büyükbaba vb.) dependant kapsamında kabul edilmektedir.

ECAA Vizesini aldıktan sonra evlenmeniz halinde veya size bağımlı duruma düşen birinci derece bir yakınınızı getirmek amacıyla yakınınız için vize başvurusunda bulunabilirsiniz. Başvuru sahibinin ailesi için vize başvurusu yapılması halinde bu durumun göstermelik olmadığını, perde altında başka bir niyet yatmadığını ispat etmeniz gerekmektedir.


Zira bu evliliğin deyim yerindeyse sahte bir evlilik olduğu şüphesi taşıması halinde başvurunuz reddedilecektir. Aynı şekilde yakınınız size bağımlı olmadığı halde bu beyanla başvuru yaparsanız, başvuran sahibinin ailesi adına vizeye kabul cevabı alamazsınız.

Ancak başvurunuz kabul edildikten sonra bakmakla yükümlü olduğunuz aile fertleriniz için de başvuru yapacaksanız, sunduğunuz maddi durumunuzun ailenizin ihtiyaçlarını karşılayacak durumda olması önemli bir konudur. Kendiniz için yaptığınız başvuru sırasında ortaya koyduğunuz maddi durum, ailenizin de size katılması durumunda onların ihtiyaçlarını karşılayamayacak tutarda ise başvurunuz reddedilecektir.

 Başvuru Sahibinin Ailesi için vizeye başvururken maddi durumunuza ilişkin yeni belgeler sunmanız lehinize olacaktır.

Bu sayede başvurucunun ailesi de oturma iznine sahip olur. Başvurucu yalnızca beyan ettiği işi yapabilirken, eşi ise çalışma iznine sahip olacağından herhangi bir yerde çalışabildiği gibi İngiltere’de iş de kurabilir.
Bununla birlikte başvurucunun 18 yaşından küçük çocukların devlet okullarında ücretsiz eğitim alma hakkına sahip olmaktadır. Tüm bunların yanında aile fertleri sağlık hizmetlerinden de ücretsiz faydalanabilmektedirler.
Her zaman tavsiye ettiğimiz gibi gerek başvuru sırasında gerekse vize alındıktan sonra yapılacak başvurular uzmanlık gerektiren konular olduğundan mutlaka bir bilene danışarak hareket etmenizde fayda var. Bu sizin ve aileniz için sürecin daha sağlıklı ilerlemesine yardımcı olur. Konu ile alakalı detaylı bilgi almak için bize hemen şimdi ulasın!  [/one]