Ankara Anlaşması ECAA vizesi için İngilizce bilmek şart koşulmamıştır. Bu konuda kriter yapacağınız işin niteliğidir. İngiltere’de iş kurmak istediğinizi beyan ettiğinizde bu niyetinizde ciddi olup olmadığınıza ve mevcut durumunuzun bu işi kurup sürdürmeye uygun olup olmadığınıza bakılmaktadır. İngilizce bilmek de sermaye gibi eğitim gibi tamamen yapılacak işe göre değişen mevcut bir koşuldur.

Tekrar belirtmek gerekir ki Ankara Anlaşması ECAA Vizesi ile kendine ait bir iş kuracağınız için kurabileceğiniz iş çeşidi çok fazladır.

Ankara Anlaşması ECAA vizesi için başvururken iş kolu olarak öğretmenlikten, hasta bakıcılığına, bahçıvanlıktan bijuteri dükkanı açmaya varan meslekler düşünebilir; eğitiminiz, iş geçmişiniz elverdiği ölçüde bir çok seçenek arasından işinizi seçebilirsiniz. Tüm bu alanlar için aranacak eğitim geçmişi, iş geçmişi koşulları farklı olduğu gibi İngilizce seviyesi de işe göre farklılık göstermektedir.


İngiltere’de yaşamak için yapacağınız işte İngilizce konuşmanız ne ölçüde gerekecek, önemli olan budur. Eğer danışmanlık, öğretmenlik gibi konuşarak hizmet vermeniz gerekecek bir iş alanı seçtiyseniz İngilizcenizin yeterliliği başvurunuzun değerlendirilmesinde önemli bir ölçüt olacaktır.

Özetlemek gerekirse İngilizce öğretmenliği gibi yapacağınız işin doğasından kaynaklanan bir sebep yoksa veya işiniz İngilizce konuşan kişilere birebir konuşarak hizmet vermenizi gereken bir iş değilse Ankara Anlaşması ECAA vizesi için İngilizce bilmeseniz bile başvurabilirsiniz. Ancak yapacağınız işin doğasında İngilizceyi çok iyi konuşabilmek ve yazabilmek varsa bu durumda başvuru evraklarınız arasına İngilizceyi iyi bildiğinizi ispat edecek belgelerinizi eklemelisiniz. Aksi halde başvurunuz, İngilizce bilmediğiniz için değil, kurmayı planladığınız iş için yeterli donanıma sahip olmadığınız için başvurunuz reddedilecektir.

Olumsuz bir sonuçla karşılaşmamanız için başvuru sırasında bir uzmanla çalışmanızı tavsiye ediyoruz.

Ancak vizeye başvuran kişilerin İngiltere’de yaşayacakları ve İngiltere için iş yapacakları düşünüldüğünde, kişilerin iş hayatlarında oluşacak birtakım problemlerin önüne geçebilmeleri için yapacakları mesleğe uygun biçimde mesleki İngilizce kurslarına giderek İngilizce öğrenmelerini tavsiye ediyoruz. Vize başvurusu ön şartlarında vizeye başvuran kişinin İngilizce seviyesine dair herhangi bir ön koşul yoktur. Fakat buna rağmen vizeye başvurmadan önce bir dil kursuna gitmekte yarar var. Ancak başvuruya kadar fırsat olmamışsa eğer başvurudan sonra İngilizce kursuna giderek İngilizcenizi ilerletmenizi öneriyoruz. Bu sayede ingilizcenizi geliştirerek hem yapacağınız işi daha profesyonelce yürütebilir hem de günlük hayatınızı kolaylaştırmış olursunuz. Gazete ve internet ilan sayfalarını okuyup anlayabilmeniz, müşterilerinizle mailleşebilmeniz sizi bir adım öteye taşıyacaktır.

Ankara Anlaşması ECAA vizesi başvurularında İngilizce seviyesinin önemi ve aklınıza takılan diğer konularla ilgili detaylı bilgiye ulaşmak için göçmen hukuku sertifikalı avukat ve danışmanlarımıza hemen ulasın!