ECAA Vizesinde Aile Fertlerinin Vize Başvurusu

Blog

ECAA Vizesinde Aile Fertlerinin Vize Başvurusu

Comments (0) 4 Şubat 2018 /

Ankara Anlaşması vizesine başvuran Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları öncelikle orada yapacağı işi tüm hatlarıyla belgeleyen raporlara ihtiyaç duymaktadır. Bu işi ve hayatını sürdürebilmek için gerekli maddi desteği de belgelerin arasına koymaları gerekmektedir. Bunların dışında gerekli tüm belgeleri bir dosya haline getirip İngiliz Konsolosluğuna sunmaları gerekmektedir. Aynı zamanda başvuru için talep edilen ücreti de yatırıp dekontunu edinmeleri gerekmektedir. Başvuru yapıldıktan 3 hafta sonrasında sonuçlanmaktadır.

Bu süreçte bu kişi mülakata da tabi tutulmaktadır.

Kişinin dil bilme zorunluluğu bulunmamaktadır. Tabi ki buna bağlı olarak da ekstra dil bilmeyen kişilerin bu duruma uygun iş tercih etmeleri başarılı olmaları açısından önem taşımaktadır. Eğer ki kişi dil biliyor ise bunu da belgeleyerek çalışmak istediği iş türünü buna uygun bir biçimde tercih edebilmektedir. Eğer kişinin eşi ve çocukları varsa onlar için de başvuruda bulunma hakkına sahiptir. Eşi için de çalışma vizesine başvurabilmektedir. Eşi de tıpkı kendisi gibi İngiltere’de çalışabilme hakkına sahiptir. ECAA (Ankara Anlaşması Vizesi) vizesine başvuran Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları eşleri için başvuru yapabileceği gibi çocukları için de yapabilmektedirler.

Çocukları 18 yaşın altında ise başvuruyu vizeye başvuran anne veya baba yapabilmektedir.

18 yaşın altındaki tüm yaş grupları için başvuru süreci aynıdır. Çocuk tek başına seyahat edemeyeceğinden ebeveyninin başvurusu ile gerekli belgeler konsolosluğa sunularak ailesi ile vize alma şansına sahiptir. ECAA vizesine başvuran Türk vatandaşı 18 yaşından büyük çocuklara sahip ise işler daha farklı ilerlemektedir. Çocuklar reşit olduklarından dolayı başvurularını kendileri yapabilmektedirler. Öğrenci olan çocuklar öğrenci vizesi adı altında başvuru yapabilmektedirler. Sonuç olarak ECAA vizesine başvuran kişi ailesi ile birlikte İngiltere’ye yerleşme hakkına sahip olup yeni doğan bebek dahil olmak üzere vizesini alabilme şansına sahiptir.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir