Ankara Anlaşması Vizesi Şartları Nelerdir?

Makale

ankara anlaşması vizesi şartları nelerdir?

Comments (0) 24 Ekim 2017 /

Türkiye’de yaşayan vatandaşların İngiltere’de iş kurmak şartıyla İngiltere’de yaşamak için başvurduğu vizeye Ankara Anlaşması Vizesi(ECAA) denmektedir. Ankara Anlaşması Vizesinin de diğer vizeler gibi birçok prosedürü bulunmaktadır. Öncelikle vizeyi almak isteyen vatandaşlar İngiltere’de iş kurmak istiyorsa herhangi bir sektör sınırlaması bulunmamaktadır. Aynı şekilde belli bir miktar sermaye sınırı da bulunmamaktadır. Yani kuracağı işe uygun bir miktarda sermayesi olması yeterli olacaktır. Her işin sermayesinin miktarı farklı olduğu için de herhangi bir sınırlama yoktur.

ECAA vizesine başvuran kişiler İngiltere’de yaşayıp orada iş kurabilmek için herhangi bir eğitim seviyesi sınırı da bulunmamaktadır.

Şöyle ki kişinin kuracağı işe uygun olup olmaması tabii ki önemli bir durumdur. İş kurmak isteyen kişiler kendilerine uygun birer iş alanı seçtiklerinde o işten kar elde etme olasılıkları çok daha yüksektir. Bu yüzden eğitimden çok o işi devam ettirebilmek daha önemli bir kriter olarak görülmektedir. Eğitimin yanı sıra İngilizce bilmek gibi bir kısıtlama da bulunmamaktadır. Ankara Antlaşması Vizesi alacak vatandaşlar İngiltere’de sıfırdan istedikleri işi kurmakta özgürdürler. Bu yüzden de herhangi bir tecrübeye ihtiyacı yoktur. İstedikleri şekilde istedikleri işi kurabilmektedirler. Vizeye başvuran vatandaşlar kurmak istedikleri işi ayrıntılı bir şekilde ve tatmin edici bir biçimde raporladığı takdirde vize almada herhangi bir sorun yaşamayacaktır.

Vizenin süresi başlangıçta 1 yıl olarak verilmektedir.

Yani 1 yıllık bir oturma izni ile başlangıç olarak verilmektedir. Daha sonrasında bu oturma süresi kişinin yaptığı işin başarılı olma durumuna göre 3 yıla çıkarılmaktadır. Vize alındıktan sonra yapılan işin durumuna göre oturma süresi artırılmaktadır. Ankara Anlaşması Vizesinin bir de reddedilme durumunu da göz önünde bulundurmak gerekmektedir. Vize başvurusu reddedildiği takdirde başvuran kişinin itiraz etme hakkı da mevcuttur. Her ayrıntıyı iyi bir şekilde raporladığı sürece çok elzem durumlar dışında vizenin reddedilme durumu pek bulunmamaktadır.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir