Ankara Anlaşması vizesi

Blog

Ankara anlaşması vizesi

Comments (0) 9 Ekim 2017 /

Türkiye Cumhuriyeti ile İngiltere arasında yapılmış olan ve insanlara İngiltere’de yaşama ve çalışma hakkı tanıyan Ankara Anlaşması vizesi yani ECAA vizesi başvurusu İngiltere’ye yapılmaktadır. Bu yüzden başvuran kişiler başvuru esnasında herhangi bir mülakata tabii tutulamamaktadır. Yalnızca Kısa süreli vize başvurularında bulunan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları İngiltere Konsolosluğu’na giderek orada mülakata katılmaktadırlar. Ankara Anlaşması vizesine başvuran Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ailelerini de yanlarına yani İngiltere’ye alabilmektedirler. Bunun şartı ise kişinin eşi ve çocukları için kısaca bakmakla yükümlü olduğu tüm aile fertleri için de kendisine aldığı Ankara Anlaşması Vizesi süresi kadar vize alması gerekmektedir.

Bu şarta uyulduğu takdirde ailesi ile İngiltere’ye rahatlıkla yerleşmeye hak kazanmış olurlar.

Ankara Anlaşma vizesi için belli bir sermayeye sahip olmak gerekmektedir. Bu sermayenin vizenin alınabilmesi için gerekli yere bildirilmesi zorunludur. Ayrıca bu sermaye 3. bir kişiden alınmışsa bu paranın ne amaçla verildiği yani borç, miras gibi sebepler başvuru yapılırken mutlaka bildirilmelidir. Ayrıca Ankara Anlaşması vizesine başvurmanın iki kategorisi bulunmaktadır. Bunlardan birincisi; Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı İngiltere’de kendi şirketini kuracaksa bu kişinin “Turkish Business Person” adındaki vizeye başvuruda bulunması gerekmektedir. Bu kategorilerden ikincisi; Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı İngiltere’de kendi kurmadığı var olan bir şirkette çalışmak için İngiltere’ye gidecekse “Turkish Employed” adındaki vizeye başvuruda bulunması gerekmektedir.

Bu iki gruba ayrılan iki vize türü de Ankara Anlaşma Vizesi (ECAA vizesi) içeriğine, kurallarına ve uygulamalarına sahiptir.

Turkish Employed vizesi ingiltere’de Öğrenci vizesi ile bulunan veya AuPair vizesi ile bulunan ve son 1 yıllık sürede iş yeri değişikliği yapmadan aynı iş yerinde çalışmış Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları İngiltere’nin vizelerinden biri olan Türkish Employed vizesi kolaylıkla başvuruda bulunabilmektedirler. Ve 10 yılın sonunda direk olarak İngiltere vizesine başvuruda bulunup sahip olunabilmektedir.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir