İngiltere’de Süresiz Oturum Başvuruları

Blog

Comments (0) 26 Şubat 2017 /

Ankara anlaşmasıyla ingiltere vatandaşlığı artık çok kolay.

İngiltere’de Süresiz Oturum Alma

Ankara Anlaşması vizesiyle İngiltere’de dört yıl yaşamış olan müşterilerimizin süresiz oturum başvurularını yapıyoruz. Bu vize müşterilerimize istedikleri işte çalışma ve İngiltere’nin sosyal devlet hizmetlerinden yararlanma imkanı sağlıyor; vatandaşlığa giden yolu açıyor.
Ankara Anlaşması kapsamında serbest meslek sahibi, çalışan veya bu ikisinden birinin bağımlısı olarak İngiltere’de toplam dört (4) yıl yaşadıktan sonra süresiz oturum hakkı kazanabilirsiniz. Bu dört yılı tam olarak doldurmadan önce başvurunuzu yapamazsınız. Bu süre şartının dışında, diğer süresiz oturum izni başvurularında aranan şartların hiçbiri Ankara Anlaşması Vizesinden kaynaklanan başvurular için geçerli değildir. Örneğin evlilik sebebiyle yapılan süresiz oturum izni başvurusunda istenen İngilizce sertifikası sizden istenmeyecek.

Süresiz Oturum Alınca İstediğim Mesleği Yapabilecek miyim?

Süresiz oturum iznini aldıktan sonra artık bir daha oturum başvurusu yapmak zorunda kalmayacaksınız. Dahası, bu tarihten itibaren sadece başvurduğunuz serbest meslek dalında çalışma kısıtlamasından da kurtulmuş olacaksınız. Artık istediğiniz yarım ve tam zamanlı işte çalışabilirsiniz. Dahası artık İngiliz vatandaşlarının yararlandığı bütün sosyal yardımlardan da yararlanabilirsiniz.
Kısacası henüz bir İngiltere pasaportunuz yok, ama bir İngiliz vatandaşının ülke içinde yararlandığı bütün imkanlardan siz de yararlanabilirsiniz. O gün geldiğinde Vatandas.UK olarak yanınızda olmak ve dört yıllık maratonun mutlu sonunu birlikte yaşamak istiyoruz. Gelin Vatandas.UK’a mutluluğu paylaşalım.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir