İngiltere Vatandaşlığı ve Pasaportu Başvuruları

Blog

Comments (5) 26 Şubat 2017 /

ingiltere-fotoğrafları

Ankara anlaşmasıyla ingiltere vatandaşlığı artık çok kolay.

İngiltere Vatandaşlığı ve Pasaportu

İngiltere’de beş yıl boyunca legal olarak çalışmış müşterilerimizin önce vatandaşlık ve sonra da pasaport başvurularını yapıyoruz. Bunun için gerekli olan İngilizce sertifikasını ve İngiltere’de Yaşam imtihanından geçer not almanın yollarını gösteriyoruz.
Ankara Anlaşması kapsamında süresiz oturum izninizi aldıktan bir sene sonra, yani toplamda beş yılı tamamladıktan sonra İngiltere vatandaşlığına başvurabilirsiniz. Oturum uzatma ve süresiz oturum başvurusu sırasında beklediğiniz süreler de bu beş yılın içinde sayılacaktır. Yani İngiltere hükümeti bu süreci uzatma imkanına sahip değil. Ne yazık ki İngiltere vatandaşlığı başvurusu Ankara Anlaşması kapsamında elde edilen bir hak değil. Dolayısıyla da Ankara Anlaşması vizesi sahiplerinin tabi olmadığı bazı şartlar burada geçerli. Öncelikle artık İngilizce dil sertifikanızı almış olmalısınız.
Vatandas.uk olarak dil sertifikanızı ülkedeki ilk yılınız içinde almanızı tavsiye ediyoruz. Eğer güveneceğiniz bir dil kursu arıyorsanız vatandas.uk size yardımcı olmaya hazır, bunu zaten biliyorsunuz.

Birleşik Krallıkta Yaşam Testi

Vatandaşlık başvurusunun ikinci şartı Birleşik Krallıkta Yaşam (Life in the UK) testinden geçer not almak. Bu testten ve İngilizce sertifikası şartından sadece 18 yaş altı ve 65 yaş üstü kişiler muaftır. Bu iki yaş arasındaysanız dil sertifikası ve test sonucu olmadan başvuru yapamazsınız.
Önemli bir konu da bu süreçte ne kadar yurt dışında kalma hakkınız olduğudur. Son 12 ay içinde, yani beşinci yılınızda 90 günden fazla, toplamda da beş yıl içinde 450 günden fazla İngiltere dışında kalmış olanlar vatandaşlık başvurusu yapamazlar.

İngilterede Kriminal Olaylara Dikkat Etmelisiniz.

Bu şartlara ek olarak ülkede geçirdiğiniz beş yıldaki adli sabıkanız, polis kayıtlarınız, mahkeme kararları ve cezalarınız incelenecek ve bunlar hakkınızda verilen kararı etkileyebilecektir. Yani ülkede geçirdiğiniz bu beş yıl boyunca herhangi bir kriminal vakaya karışmamak için azami dikkat göstermelisiniz. Özellikle vergi konusunda hata yapmamanız için pasaportunuzu elinize alana kadar Vatandas.UK’dan ayrılmamanızı, hizmetlerimizden yararlanmaya devam etmenizi tavsiye ediyoruz.

5 Responses to " İngiltere Vatandaşlığı ve Pasaportu Başvuruları "

  1. scn dedi ki:

    merhaba
    yaklasik 4 yildir ingilterede yasayan ab vatandaslari icin, disarida 450 gunu asip asmadiklarini kontrol edebilmeleri icin bir webside varmidir acaba ?
    tesekkurler.

    • vatandas dedi ki:

      Sorunuzdan kast ettiginiz, Permanent resident almak icin 450 gun İNGİLTERE de kalmak gerekli midir? Bunu kast ediyorsaniz eger,
      Kural olarak burada yasadiginizi ispat etmeniz gerekir. Bunun icin,
      Ni no, proof adres (bills and council tax), bank statements, vesaire
      Bunlar varsa problem olmaz.

  2. Riza dedi ki:

    Merhabalar.Evlilik youlyla 2012 de ingiltere`ye geldim.2014 de ILR aldim.Saglik nedeniyle 300 gun kadar Turkiye`deydim.Simdi vatandasliga basvurmayi dusunuyorumm.Bu durum sorun yaratir mi?Nikah cuzdanini cevirttirmem gerekiyor mu? 2014 yilinda aldigim Trinity college b1 sertifikasini basvururken kullanabilir miyim.Yardimci olur musunuz? Tesekkurler

    • vatandas dedi ki:

      Merhabalar,

      Evlilik yoluyla ILR almış olduğunuzu anlıyorum. Vatandaşlığa başvuru yapmak için
      you’re 18 or over (18 yaşından yukarı olmanız)
      you’re of good character, for example, you don’t have a serious or recent criminal record, and you haven’t tried to deceive the Home Office or been involved in immigration offences in the last 10 years (iyi bir karaktere sahip olmanız)
      you’ll continue to live in the UK (Hala UK de yaşıyor olmanız)
      you’ve met the knowledge of English and life in the UK requirements
      Some recognised test qualifications only last for 2 years. You can still use a B1 level qualification that you took more than 2 years ago in 2 situations (son iki yıl içinde B1 seviyesinde ingilizce testen geçmiş olmanız7
      you meet the residency requirement (Naturalisation sertifikasını almış olmanız)
      And you must usually have:

      lived in the UK for at least the 5 years before the date of your application (en az 5 yıllık oturumunuz olmalı)
      spent no more than 450 days outside the UK during those 5 years (bu 5 yılda her yıl 450 gün UK dışında bulunmamanız gerekiyor)
      spent no more than 90 days outside the UK in the last 12 months (son 12 ayda 90 gün dışarda kalmamak gerekiyor

  3. banu onuk dedi ki:

    vatandaslik icin ocak 16 da national checking servise evraklarimi verdikten sonra subat ayinin ikinci haftasinda da bir hafta icin turkiyeye gitmemde bir mahsur olur mu acaba?

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir