İngiltere Vatandaşlığı ve Pasaportu Başvuruları

Blog

Comments (0) 26 Şubat 2017 /

ingiltere-fotoğrafları

Ankara anlaşmasıyla ingiltere vatandaşlığı artık çok kolay.

İngiltere Vatandaşlığı ve Pasaportu

İngiltere’de beş yıl boyunca legal olarak çalışmış müşterilerimizin önce vatandaşlık ve sonra da pasaport başvurularını yapıyoruz. Bunun için gerekli olan İngilizce sertifikasını ve İngiltere’de Yaşam imtihanından geçer not almanın yollarını gösteriyoruz.
Ankara Anlaşması kapsamında süresiz oturum izninizi aldıktan bir sene sonra, yani toplamda beş yılı tamamladıktan sonra İngiltere vatandaşlığına başvurabilirsiniz. Oturum uzatma ve süresiz oturum başvurusu sırasında beklediğiniz süreler de bu beş yılın içinde sayılacaktır. Yani İngiltere hükümeti bu süreci uzatma imkanına sahip değil. Ne yazık ki İngiltere vatandaşlığı başvurusu Ankara Anlaşması kapsamında elde edilen bir hak değil. Dolayısıyla da Ankara Anlaşması vizesi sahiplerinin tabi olmadığı bazı şartlar burada geçerli. Öncelikle artık İngilizce dil sertifikanızı almış olmalısınız.
Vatandas.uk olarak dil sertifikanızı ülkedeki ilk yılınız içinde almanızı tavsiye ediyoruz. Eğer güveneceğiniz bir dil kursu arıyorsanız vatandas.uk size yardımcı olmaya hazır, bunu zaten biliyorsunuz.

Birleşik Krallıkta Yaşam Testi

Vatandaşlık başvurusunun ikinci şartı Birleşik Krallıkta Yaşam (Life in the UK) testinden geçer not almak. Bu testten ve İngilizce sertifikası şartından sadece 18 yaş altı ve 65 yaş üstü kişiler muaftır. Bu iki yaş arasındaysanız dil sertifikası ve test sonucu olmadan başvuru yapamazsınız.
Önemli bir konu da bu süreçte ne kadar yurt dışında kalma hakkınız olduğudur. Son 12 ay içinde, yani beşinci yılınızda 90 günden fazla, toplamda da beş yıl içinde 450 günden fazla İngiltere dışında kalmış olanlar vatandaşlık başvurusu yapamazlar.

İngilterede Kriminal Olaylara Dikkat Etmelisiniz.

Bu şartlara ek olarak ülkede geçirdiğiniz beş yıldaki adli sabıkanız, polis kayıtlarınız, mahkeme kararları ve cezalarınız incelenecek ve bunlar hakkınızda verilen kararı etkileyebilecektir. Yani ülkede geçirdiğiniz bu beş yıl boyunca herhangi bir kriminal vakaya karışmamak için azami dikkat göstermelisiniz. Özellikle vergi konusunda hata yapmamanız için pasaportunuzu elinize alana kadar Vatandas.UK’dan ayrılmamanızı, hizmetlerimizden yararlanmaya devam etmenizi tavsiye ediyoruz.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir